Local

Declarații și imagini video explicite care arată cum primarul PSD din Podu Iloaiei mituiește alegătorii. PNL solicită conducerii centrale a PSD să denunțe aceste fapte – Video

Publicat: 26 sept. 2020
Primarul Imagini explicite video și declarații fără dubii demonstrează cum actualul primar PSD al orașului Podu Iloaiei, Constantin Gabi-ISTRATEPodu Iloaiei
Imagini explicite video și declarații fără dubii demonstrează cum actualul primar PSD al orașului Podu Iloaiei, Constantin Gabi-ISTRATE

Imagini explicite video și declarații fără dubii demonstrează cum actualul primar PSD al orașului Podu Iloaiei, Constantin Gabi-ISTRATE, acordă mită electorală votanților din localitate cu două zile înaintea alegerilor locale programate duminică. Imaginile puse la dispoziția presei arată inclusiv cum doi cetățeni relatează cum au primit mită electorală de la actualul primar cu scopul de a-l alege în scrutinul de mâine, 27 septembrie.

Imaginile video au fost filmate astăzi dimineața, în localitatea Podu Iloaiei din județul Iași. Într-unul din clipurile video se poate observa cum actualul primar acordă mită electorală unor cetățeni pe o stradă din localitate. Se poate observa cum primarul folosește în această operațiune penală inclusiv autoturismul din dotarea primăriei (Marca Hyundai Tucson, culoarea neagră, număr de înmatriculare IS 95 MAI).

În consecință, reprezentanții PNL Iași au apelat numărul unic de urgență 112 pentru a reclama de urgență aceste fapte penale de dare de mită, coruperea alegătorilor, abuz în serviciu și utilizarea resurselor publice în interes personal. PNL urmează să depună inclusiv o plângere penală, dar și sesizare atât la Biroul Electoral Municipal, la Autoritatea Electorală Permanentă.

Operațiunea se realizează de câteva zile și se estimează că zeci de astfel de alegători au fost mituiți pentru a vota cu candidatul PSD pentru funcția de primar al orașului Podu Iloaiei.

 Anexăm fișierele video surprinse astăzi în localitatea Podu Iloaiei din județul Iași.

 

„Aceste imagini video sunt edificatoare pentru metodele PSD pe care le folosește de 30 de ani la toate scrutinurile electorale. Podu Iloaiei este un caz emblematic. O localitate ținută în subdezvoltare, unde actualul primar a ratat toate obiectivele de investiții, nu a atras niciun euro din fonduri europene, este acum, pe ultima sută de metri, un poligon pentru a cumpăra alegătorii. Faptul că oamenii au acceptat să dea aceste declarații, denunțuri fără echivoc, demonstrează că nicio metodă de corupere nu mai poate învinge furia oamenilor față de acest partid retrograd. Solicităm organelor de anchetă să aplice legea urgent și să intervină la Podu Iloaiei pentru a opri această operațiune de mită electorală. Solicităm PSD să denunțe public aceste fapte. În caz contrar, se poate considera că există un modus operandi pus în practică la nivel național și coordonat din sediile PSD județene”, au declarat reprezentanții PNL Iași.

Comentarii
  • Prea disperați sunteți ăstia de la PNL. Inclusiv cu Alexa care a alergat in ultimul hal dupa functie. Mi e rușine că traiesc in acest oras unde prostia este sustinuta la maxim. A scos alexa toti analfabeții din case si asa a ajuns primar. Fă ti echipă mare că nu esti in stare sa legi doua propozitii fara să te bâlbâi. Și poate, domnul vostru iubit primar o să invete sa isi aprecieze soția si copii???

Adauga un comentariu