Sport

Declaratii SOCANTE ale lui Cristoph Daum! „Antrenorii sunt sclavii patronilor”

Publicat: 18 oct. 2016
1
Christoph Daum (62 de ani), selectionerul României, a fost prezent ieri la cursurile scolii de Antrenori, acolo unde a tinut si o prelegere. Tehnicianul german a dezvaluit, printre altele, care sunt cele 10 principii ale sale, dar si de ce îsi rezerva o zi pe saptamâna doar pentru el. Extrem de volubil, Daum a fost sincer atunci când a fost întrebat de catre Titi Dumitriu, fost antrenor al Stelei, daca a întâlnit în activitatea de pâna în prezent un conducator care i-a impus un jucator sau o schimbare.

„Desigur! Când lucrezi în Turcia nu merge altfel. Pentru presedinte, antrenorii sunt jucarii. Vine presedintele cu gâtul umflat dupa o înfrângere cu Galata sau cu Besiktas. «Nu vreau sa-i mai vad pe asta si asta în echipa». Ce pot sa fac? El da banii. Pot fi doar ca un boxer, sa evit loviturile. Saptamâna viitoare câstig cu aceiasi jucatori iar presedintele vine si spune «Am vazut ce ai facut, eu doar ti-am atres atentia», asa ca…”, a raspuns selectionerul. Daum a completat însa ca în toate aceste chestiuni trebuie sa existe si o limita.

”Jucatorii si antrenorii sunt sclavii patronilor, asa vad ei lucrurile. Dar, trebuie sa ai o limita când trebuie sa pui stop. Le-am zis «stiti ceva? Poate aveti sute de milioane, dar eu am onoarea mea. Si ne despartim». Nu trebuie sa permiti orice ca antrenor”, a mai spus Daum.
 
În România, a devenit deja de notorietate faptul ca patronii din Liga 1 se baga peste antrenori. Gigi Becali, finantatorul Stelei, dar si Adrian Porumboiu, fostul patron al celor de la FC Vaslui, au recunoscut public faptul ca de multe ori le-au trasmis antrenorilor sa faca anumite schimbari în formula de start si chiar în timpul partidelor.
 
Cel mai recent exemplu vine chiar de la Steaua, acolo unde Becali i-a ordonat lui Reghecampf sa nu-l mai bage deloc în echipa pe Mitrea.
Adauga un comentariu