Casa si gradina

Decor de vara pentru casa ta

Publicat: 03 mai 2010
6

Vara a ajuns in final si la noi si o data cu schimbarea garderobei urmeaza sa reamenajam si casa, gasind modalitati de a raci decorul casei, facand imprejurimile casei confortabile si placute pentru a ramane in ea.
Sa aruncam o privire la decoratiunile interioare pentru vara aceasta si sa ne facem casa racoroasa, primitoare pentru a intra in casa cu zambetul pe buze

Culorile luminoase sunt la moda vara

Suntem cu totii de acord ca vara este un alt nume pentru culorile deschise si stralucitoare. Acestea ofera senzatia de rece. Deci acestea nu sunt bune doar pentru garderoba ta, ci le poti extinde si in casa ta. Indeparteaza rosul din casa ta, iar negrul si maro-ul, indiferent de cat de elegant arata, nu sunt favorite pentru vara. Aceste culori sunt excelente pentru decoratiunile de iarna, insa vara lucreaza invers.
Incercati sa mergeti pe culori usoare si deschise cum ar fi albul, fildesul si pasteluri. Culorile preferate vara aceasta sunt: lamaie verde, bleu si galben pal. Daca aveti de gand sa varuiti atunci mergeti pe aceste culori. Impreuna cu culorile, este bine sa mergeti si pe schimbarea texturilor. Matasea si materialele sintetice nu sunt facute pentru vara. Acestea se murdaresc repede si retin praful, asa ca mai bine le pastrati pentru sezonul rece. Anul acesta mergeti pe tesaturi de vara cum ar fi bumbacul, inul sau iuta. Aceste tesaturi fac spatiul de locuit mai aerisit si racoros.

Evita dezordinea

Lucrurile inutile si dezordinea fac chiar si cele mai bune case sa arate ca un dezasrtu complet. Acest lucru este util mai ales ca permite circulatia aerului prin casa. Deci este mai bine sa impachetati draperiile suplimetare si piesele de decor. Poti pastra doar cateva perne pe care sa le arunci pe ici pe colo si vei obtine o imagine noua. De asemenea, daca sunteti pasionati de covoare, incercati sa le impachetati si sa le puneti pe jos la iarna. Podelele goale sunt mult mai bune pentru vara.

Perdele si ferestre

Uneori, perdelele si ferestrele pot transforma casa ta dintr-un cuptor incins intr-un colt de rai racoros. Daca aveti de gand sa puneti jaluzele, atunci aveti grija sa fie din bambus. Perdelele grele merg si ele de asemenea. Jaluzele puneti-le inafara ferestrei si nu in interior, pentru a evita incalzirea ferestrei deoarece sorele nu va atinge geamul. In acest fel, casa va ramane rece.

Aduceti plante in casa

Una dintre cele mai usoare si mai frumoase cai de a forma un decor de vara este de a aduce natura in casa cu ajutorul palntelor. Adauga unele plante de interior la colturi in casa ta, pentru a da un aspect placut si pentru a raci interiorul camerei. Daca locul nu va permite, folositi ca plante bambusul. Incape in orice colt. Corpurile de apa au de asemenea functia de a crea o ambianta placuta in casa. Umple un vas cu apa si pune niste lumanari plutitoare in el pentru a finaliza look-ul de primavara al casei tale.
Adauga un comentariu