Eveniment-Social

Dedublarea personalitatii a dus la crima

Publicat: 11 mart. 1999
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:1114;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Daniel Savin a fost condamnat pentru uciderea mamei sale la 13 ani inchisoare

Daniel Savin a fost condamnat ieri la o pedeapsa de 13 ani de inchisoare pentru omor deosebit de grav. Diagnosticul stabilit de Institutul „Prof. dr. Mina Minovici” din Bucuresti a fost factorul relevant care a contribuit la pronuntarea acestei sentinte. Nemaiputind suporta escapadele amoroase ale mamei sale, Savin a stropit-o pe aceasta cu benzina si i-a dat foc. Fiul criminal si-a motivat gestul sadic prin invocarea normelor etice.

In noaptea de 20/21 august 1998, Daniel i-a dat foc cu benzina mamei sale, Elena Gavrilita, provocindu-i leziuni in proportie de 90% din suprafata corpului. In urma unor neintelegeri mai vechi, fiul a luat o sticla ce continea 2 litri de benzina si a stropit-o pe femeie din cap pina-n picioare. Cu singe rece, acesta a aprins o bricheta si pur si simplu a privit linistit cum cea care l-a crescut a devenit o torta vie. Elena Gavrilita a fost transportata imediat de catre vecini la Spitalul de Urgenta, unde i s-a acordat ajutor medical, dar cu toate eforturile depuse medicii nu au reusit sa o salveze.

In primele declaratii, fiul criminal si-a motivat gestul printr-o declaratie socanta. El sustine ca „a comis aceasta fapta, ca urmare a comportamentului indecent al mamei sale, care, dupa ce a divortat de sotul ei, consuma mari cantitati de bauturi alcoolice si aducea in casa diferiti barbati”. Aceste lucruri au marcat pe deplin comportamentul si psihicul lui Daniel, care a fost internat la Spitalul Socola. In urma investigatiilor efectuate, psihiatrii au stabilit un diagnostic extrem de interesant: „o senzatie stranie caracterizata drept dedublarea personalitatii”. Tot din aceleasi motive, mama sa Elena Gavrilita a avut citeva tentative suicidare. In luna februarie 1998, aceasta a fost internata la Spitalul de Psihiatrie Socola cu diagnosticul „personalitate extrem de labila cu agravari depresiv reactive”.

Adauga un comentariu