Culinar

Deliciu – Ridichi sotate cu unt

Publicat: 18 iun. 2020

O garnitură specială, în plin sezon, sunt ridichiile sotate în unt, cu mirodenii. O poţi consuma ca atare sau lângă felul de mâncare preferat.

Ingrediente:

1 legătură ridichi
1 lingură unt
1/2 legătură pătrunjel
1/4 legătură coriandru
1 linguriţă zeamă de lămâie sau oţet balsamic
sare, după gust
piper, după gust

Mod de preparare:

Cureţi de codiţe şi speli foarte bine ridichiile, pătrunjelul şi coriandrul, apoi tai ridichiile bucăţi mici, respectiv toci mărunt verdeţurile. Încingi untul într-o tigaie, pui bucăţile de ridiche şi presari cu sare şi piper după gust, apoi torni zeama de lămâie sau oţetul balsamic. Le sotezi 3-4 minute până se rumenesc, iar spre sfârşit adaugi şi pătrunjelul, şi coriandrul. Mai laşi 1 minut la foc potrivit, apoi dai deoparte.





Adauga un comentariu