News Flash:

Demersuri pentru dezvoltarea sectorului intreprinderilor mici si mijlocii

22 Septembrie 2004
633 Vizualizari | 0 Comentarii
•Premize de dezvoltare pentru IMM in a doua jumatate a anului 2004 •Patronatul IMM Iasi a contribuit la elaborarea unei liste de prioritati pentru acest segment, in perspectiva negocierilor cu partidele parlamentare

Pentru negocierea unor conditii de colaborare cu partidele politice, conducerile patronatelor IMM din toata tara a elaborat o lista cu prioritatile pe care organizatia le are in viitorul apropiat. Astfel, in urma cu doua zile, la nivelul conducerii Patronatului Intreprinderilor Mici si Mijlocii (PIMM) Iasi a avut loc o dezbatere in vederea propunerii, de catre membrii organizatiei patronale, a unor puncte de interes local din sectorul Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM). Premizele de la care pleaca discutiile cu partidele politice este legat de faptul ca sectorul mentionat a cunoscut o dezvoltare ampla in ultimii ani, reusind, ca forma de organizare, sa devina o forta. Astfel, in acest moment, IMM reprezinta 99 la suta din agentii economici, 25 la suta din avutia nationala, 65 la suta din forta de munca din economie, iar bugetul pentru IMM pentru anul 2005 reprezinta 0.2 la suta din Produsul Intern Brut, la care sectorul mentionat contribuie in procent de 67 la suta.
Printre principalele teme care sunt abordate de catre conducerile patronatelor IMM sunt legate de dezvoltarea regionala, la care este ceruta modificarea legislatiei in vederea includerii reprezentantilor organizatiilor IMM reprezentative national in organismele regionale, care elaboreaza politici de dezvoltare, gestioneaza si monitorizeaza fonduri. Conform conducerii PIMM Iasi, principalele efecte ale unei asemenea decizii sunt cresterea numarului si potentialului sectorului din fiecare regiune de dezvoltare, in timp ce potentialul IMM va fi valorificat intr-o masura mai mare, avand in vederea ponderea de 99 la suta din totalul economiei. Un alt punct pe care conducerea PIMM Iasi, alaturi de celelalte organizatii patronale din sectorul amintit, il considera extrem de important este legat de transparenta si corectitudinea cu care sunt utilizate fondurile alocate de Uniunea Europeana pentru dezvoltarea regionala. In acelasi timp, tot legat de dezvoltarea regionala, conducerea patronatului considera ca elaborarea unor planuri regionale, cu oportunitati de afaceri pentru IMM, cu modalitati de valorificare a lor, pe baza planurilor de dezvoltare economica regionala ar avea ca principal efect cresterea numarului de IMM noi infiintate in fiecare judet, dezvoltarea celor existente, prin valorificarea de noi oportunitati, precum si cresterea potentialului economic al regiunilor de dezvoltare.
Gelu JIREGHIE
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1365 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014850 (s)