Eveniment-Social

Demisia lui Stanciu si infiintarea universitatii maghiare

Publicat: 11 iul. 1999
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:4018;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Curtea Suprema de Justitie a aprobat infiintarea Universitatii „Petofi-Schiller”cu predare in limba maghiara. Deputatul de Iasi Al P.R.M, Anghel Stanciu, si-a dat demisia din functia de presedinte al Comisiei de invatamint, stiinta, tineret si sport a Camerei Deputatilor in semn de protest fata de aceasta decizie.

Minodora Ciobanu, 44 de ani, profesor:”Sint profund revoltata de aceasta hotarire. Deputatul Anghel Stanciu foarte bine a facut ca si-a dat demisia. Este un om admirabil. Sa-i transmiteti, din partea unei profesoare de isorie si filosofie, toata stima si admiratia. Sint ardeleanca si fereasca Dumnezeu de infiintarea unei astfel de universitati. Ar fi primul pas spre autonomie si de aici mai este un pas pina la federalizare.”
Silvia Puia, 58 de ani, profesor:”Consider ca sint destule sectii in limba maghiara astfel ca nu este nevoie de o Universitate. Consider ca problema minoritatilor nicaieri in lume nu este rezolvata. Am depasit toate standele internationale. Este o greseala imensa de a se infiinta aceasta universitate cu predare in limba maghiara cu banii din buget. Se ajunge la o grupare etnica privilegiata.”
Zizica Pascanu, 39 de ani, somera:”Sint de acord. Am trait o perioada in Ardeal si am prieteni unguri. Dupa parerea mea au tot dreptul la o universitate infiintata din banii statului pentru ca sint cetateni ai Romaniei, platesc si ei impozite…”
Aurora Stefan, 47 de ani, profesor:”Nu sint de acord. Sint destule sectii in limba maghiara, nu inteleg de ce au asa de multe pretentii. Deputatul Anghel Stanciu a avut o atitudine de inteles. ”
Mircea Stefan, 48 de ani, profesor:”Este o mare greseala din partea Curtii ca a aprobat o cerere aberanta, dupa parerea mea. Nu inteleg de ce trebuie sa plateasca statul pentru infiintarea unei astfel de universitati cind ar putea sa investeasca niste bani in scolile noastre…”
A consemnat Oana BUGEAG

Adauga un comentariu