Titlurile zilei

Demn de cascadorii râsului! A protestat în fața DIICOT pentru legalizarea drogurilor, dar a uitat de scheletele pe care le are în dulap! Iată cine este unul dintre susținătorii înfocați ai stupefiantelor

Publicat: 27 oct. 2020
Judecătorii orădeni l-au condamnat definitiv pe Dacian Ionuț David, fratele lui Sebastian David, pentru trafic de droguri
Tinerii care au protestat în fața DIICOT pentru legalizarea cannabisului

Unul dintre tinerii care au protestat în fața sediului DIICOT pentru ca drogurile să fie legalizate ascunde un schelet în dulap. Bărbatul a fost în urmă cu trei ani prins cu droguri și a fost condamnat. Unele voci spun că și acum ar fi fost implicat în afacere, însă din spate, pentru că avea o pedeapsă cu suspendare și nu risca să se expună

Unul dintre tinerii care au protestat în fața DIICOT zilele trecute a fost condamnat în trecut pentru trafic de droguri. Dacian Ionuț David a participat la protest la Iași, deși el este de loc din Oradea. El este fratele lui Sebastian David, tânărul care a fost zilele trecute reținut de procurori după ce au fost organizate descinderi la Iași și în Oradea. Povestea este pe cât de simplă, pe atât de complicată. Sebastian David și Octav Filip sunt tinerii reținuți de procurorii DIICOT după ce au pus în vânzare substanțe cu efect psihoactiv.

David aducea substanțele la Oradea din Olanda, iar Filip le vindea într-un magazin din Iași. Tinerii ridicați de polițiști au susținut tot timpul că ceea ce vând ei este perfect legal. Nu de aceeași părere au fost și anchetatorii. După ce ei au fost reținuți, în mediul online s-a anunțat un protest, chiar în fața DIICOT Iași. O mână de oameni au cerut legalizarea cannabisului și oprirea abuzurilor. La protest a participat astfel și Dacian Ionuț David.

Dacian Ionuț David a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Oradea

În urmă cu aproximativ 3 ani, Dacian Ionuț David a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Oradea, pentru trafic de droguri. Inițial, acesta primise o pedeapsă de 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, din partea magistraților din cadrul Tribunalului Bihor. Instanța superioară a menținut această pedeapsă. Prin rechizitoriul DIICOT Oradea din 19 octombrie 2016, Dacian Ionuț David a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. Conform anchetatorilor, în cursul anului 2016, acesta a procurat toate obiectele necesare înființării unei culturi de canabis, inclusiv semințele acestei plante.

„Inculpatul a folosit identități false, pe care și le-a atribuit, pentru a închiria spațiul necesar înființării acestei culturi prin interpuși și, mai apoi, de a amenaja respectivul spațiu și a începe procedura de cultivare a 33 de plante de canabis, în conținutul cărora laboratorul a descoperit drept substanță activă Tetrahidrocanabinol”, au precizat procurorii DIICOT Oradea.

Aceștia au mai arătat că, în cursul anului 2016, au efectuat o percheziție domiciliară. În urma acțiunii, oamenii legii au descoperit plante de canabis, dar și alte obiecte folosite pentru dezvoltarea acestei culturi.

A închiriat un spațiu unde a înființat o cultură de cannabis

Anchetatorii au mai susținut că, între 31 martie și 20 mai 2016, individul a cumpărat diverse bunuri de la o firmă din Cluj, pentru a putea înființa o cultură de canabis. Mai mult, el a închiriat un spațiu necesar înființării acestei culturi, prin interpuși și, mai apoi, a amenajat acel spațiu și a început procedura de cultivare a 33 de plante de canabis. Conform anchetatorilor, spațiul ar fi fost închiriat sub pretextul înființării unei culturi de ciuperci. Pe 20 mai, agenții din cadrul Poliției Municipiului Salonta, județul Bihor, au fost sesizați de un martor despre împrejurarea că, în incinta unei clădiri (hale) situate în perimetrul fostului CLF Salonta, se cultivă plante, posibil canabis. Agenții au fost conduși în incinta halei respective (de 63 mp) de către un chiriaș, iar în camera din spate a halei au descoperit 33 de plante de canabis, ventilate și iluminate, plante așezate în ghivece.

„S-a constatat că, în prima încăpere, existau mai multe cutii și recipienți cu conținut lichid. În cea de-a doua cameră s-a descoperit, în mijlocul ei, montat un cort din material textil de culoare neagră la exterior, căptușit cu un plastic de culoare albă la interior, în care sunt montate mai multe dispozitive și instalații, precum și un termometru cu afișaj electronic. În această încăpere a mai fost delimitat un spațiu de circa 2 pe 3 metri, confecționat din rigle de lemn, căptușit cu folie de plastic, în care era amenajat un raft metalic cu polițe de lemn, iar pe una dintre polițe s-a descoperit o tavă de culoare verde, în care erau 33 de ghivece cu 33 de plante de canabis și un termometru cu afișaj electronic. La 30 cm deasupra tăvii era amplasat un corp electric de iluminat fluorescent în stare de funcționare”, au mai afirmat oamenii legii.

S-au făcut descinderi și au fost ridicate plante de cannabis

Pe 21 mai 2016 a fost efectuată o percheziție în hala respectivă, ocazie cu care s-au ridicat toate cele 33 de plante de canabis aflate în vegetație și toate bunurile ce au servit la înființarea și la buna dezvoltare a respectivelor plante. În urma cercetărilor, procurorii DIICOT Oradea au ajuns la Dacian Ionuț David. Anchetatorii au mai constatat că, pentru înființarea culturii, acesta a comandat de pe un site canabis femelă (potrivit declarațiilor sale, individul a indicat că aceste semințe sunt din categoria celor medicinale – categorie care nu există în legislația din România), semințe pe care le-a pus la germinat în servețele umede, din acestea încolținând 34 de semințe, una a murit, sens în care 33 de plante de canabis au ajuns în stare de vegetație.

„Potrivit declarațiilor sale, inculpatul Dacian Ionuț David a investit circa 3.000 de euro pentru a înființa respectiva cultură de canabis, bani proveniți integral din economiile sale. Inculpatul a indicat că mergea la Salonta zilnic sau la 2 zile pentru a uda sau fertiliza plantele. Cu privire la fratele său, inculpatul Dacian Ionuț David a indicat faptul că acest suspect nu știa nimic despre respectiva cultură”, au mai susținut procurorii.

În cele din urmă, Dacian Ionuț David (35 de ani) a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de droguri de risc.

Comentarii
Adauga un comentariu