Actualitate

Demolarea magazinelor de la metroul din Capitală a început

Publicat: 07 apr. 2021
magazine metrou bucurești
Ministerul Transporturilor a transmis astăzi, 7 aprilie 2021, faptul că a început demolarea spațiilor comerciale de la metroul din Capitală. Primele demolări au loc la stația de metrou Ștefan cel Mare

Ministerul Transporturilor a transmis astăzi, 7 aprilie 2021, faptul că a început demolarea spațiilor comerciale de la metroul din Capitală. Primele demolări au loc la stația de metrou Ștefan cel Mare.

Termenul limită pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou a expirat vineri, 2 aprilie 2021.

Ministrul Transporturilor a evidențiat în urmă cu puțin timp situația financiară grea a metrolului, avansând ideea unor salarii mai mici, a unor disponibilizări sau a insolvenței. În legătură cu spațiile comerciale, Cătălin Drulă a spus că merge înainte pe căile legale, cu evacuarea și demolarea acelor spații.

Protestele de la metrou au paralizat Capitala

Reamintim faptul că în cursul zilei de vineri, 26 martie 2021, a avut loc o acţiune de proteste care a dus la blocarea Capitalei. Sute de angajaţi Metrorex au blocat întreaga circulaţie a metroului din București și au creat un adevărat haos la suprafaţă. S-a constatat astfel, la acea dată că sute de mii de bucureșteni au fost puşi într-un pericol sanitar având în vedere contextul actual al pandemiei din România. De asemenea, s-a creat o situație dificilă în București şi din cauza faptului că aceştia au aglomerat mijloacele de transpor în comun. În pofida faptului că Nicușor Dan a anunţat că a suplimentat numărul de autobuze, acestea nu au fost suficiente.

În altă ordine de idei, după proteste jandarmii români au sancţionat mai multe persoane cu amenzi totale în valoare de 145.000 de lei. Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne a discutat despre toleranță zero pentru astfel de acţiuni.

Aceștia au fost nemulțumiți de mai multe asa spuse decizii luate de angajații Metrorex. De altfel, coincidență sau nu, cu doar o zi înainte de proteste, conducerea metroului a luat hotărârea de a întrerupe contractul de închiriere a mai multor spații care, potrivit presei, ar aparține lui Ion Rădoi, liderul sindicatului de la Metrou.

Premierul Florin Cîțu anunța tăieri salariale

În concluzie, decizia luată de conducerea Metrorex pare să fie în contradicție cu declarațiile făcute de premierul Florin Cîțu care spunea că angajaților li se va tăia o zi de muncă din cauza protestului ilegal la care au luat parte:

„Nimeni nu este mai presus de lege! Şi ca să mă asigur, acestea sunt măsurile pe care le impun, ca urmare a acţiunii ilegale de la metrou, condusă de fostul deputat PSD, Ion Rădoi: recuperarea prejudiciului la nivelul societăţii comerciale şi imputarea sumei stabilite ca prejudiciu celor care se fac vinovaţi; constituirea Metrorex ca parte civilă în eventualele procese de recuperare a daunelor; Metrorex va stabili clar cine a participat la acţiunea ilegală şi va reduce salariul acestora cu o zi; instituţiile statului trebuie să-i ajute pe cetăţenii şi societăţile comerciale să recupereze pierderile cauzate de acţiunea ilegală; sesizări penale care au fost deja făcute”, a scris premierul într-un mesaj postat pe Facebook.

Adauga un comentariu