Eveniment-Social

Demonstratii si avansari in grad de Ziua Politiei – FOTO, VIDEO

Publicat: 23 mart. 2012

@ Patru angajati IPJ au primit titlul de „Politistul anului” @ Peste 180 de oamenii ai legii au fost avansati in grad de ziua lor

Sarbatoare la Politie. Manifestarile dedicate implinirii a 190 de ani de la infiintarea Politiei Romane, eveniment sarbatorit pe 25 martie, au inceput inca de vineri. „In fiecare an, politistii sarbatoresc cum se cuvine. S-au facut mai multe avansari in grad atat inainte de termen, cat si la termen. S-au acordat diplome celor care au avut o activitate profesionala deosebita in 2011, dar si rezervistilor”, a declarat comisarul sef Ioan Scripniciuc, seful IPJ Iasi.

Ziua a inceput cu avansari in grad, din cei 181 de politisti inaintati in grad, cinci fiind avansati inainte de termen. Totodata, pe baza rezultatelor deosebite obtinute in indeplinirea datoriilor, patru oameni ai legii au primit titlul de „Politistul anului”, printre care se numara si doua prezente feminine. Este vorba despre comisarul Ani-Maria Gherghel (Criminalistica), inspector Mihai Mihaila (Politia Harlau), agent sef principal Ioan Cristian Danila (Sectia II) si agent Ana Maria Tincu (Sectia VI). Acesta din urma a participat la o misiune in Franta, activitatea sa fiind extrem de apreciata inclusiv de conducerea Politiei Romane.
Tot cu ocazia acestei zile, 116 politisti au primit diplome de merit, iar 159, scrisori de multumire.

Din program nu au lipsit nici activitatile artistice. Acestea au fost sustinute de un grup de elevi din cadrul Palatului Copiilor Iasi. Actiunile au continuat cu depunerea de coroane la bustul politistului erou, cazut la datorie, sublocotenent p.m. Constantin Donisa, din fata sediului Politiei Municipale.
Iesenii au profitat si de Ziua Portilor Deschise la Inspectoratul Judetean de Politie (IPJ). Acolo, in afara de demonstratiile politistilor, cele peste 150 de persoane au putut admira masinile de interventie si armamentul din dotare. Cei mai tineri invitati de la Ziua Politiei au fost extrem de impresionati de demonstratiile in care vedete au fost cainii, dar si de simularile mascatilor.

Manifestarile vor continua astazi, intre orele 13.00 – 15.00, cu activitati de prezentare si actiuni sportive organizate de IPJ in Piata Unirii.

Elevi premiati pentru operatiunea „Portofelul”

Cinci elevi de la Scoala Nr. 15 au fost premiati chiar de conducerea IPJ Iasi, prin comisarul sef Ioan Scripniciuc. Scolarii au primit diplome de merit si premii constand in stilouri incriptionate cu Politia Romana pentru o fapta denumita operatiunea Portofelul„. In urma cu cateva luni, elevii au gasit un portofel cu o suma importanta de bani si l-au inapoiat proprietarului de drept. Este vorba de: Alexandra Cotranescu, Ioana Maria Jaba, Vlad Cuzu, Nicola Ciolan si Daniel Antoche. „Acesti elevi au dat dovada de un extraordinar simt civic si nu s-au gandit nici o clipa sa isi insuseasca suma respectiva. Cred ca exemplul lor ar putea fi urmat de toata lumea”, a spus comisarul sef Ioan Scripniciuc.

Comentarii
Adauga un comentariu