Local

Denumirea străzilor Splai Bahlui a devenit istorie. Cele două artere și-au schimbat oficial denumirea în Regele Mihai I și Regele Ferdinand I

Publicat: 10 mai 2020

La inițiativa primarului Mihai Chirica, Consiliul Local a decis schimbarea denumirii Splai Bahlui Mal Drept în bulevardul Regele Mihai I al României, schimbarea denumirii Splai Bahlui Mal Stâng în bulevardul Regele Ferdinand I al României, precum și schimbarea denumirii Parcului Podu Roș (cunoscut și ca „Parcul Orășel”, vizavi de Sala Polivalentă) în Parcul Regina Maria a României.

Primarul Mihai Chirica a inaugurat oficial schimbarea denumirii celor două artere și a parcului din zona Podu Roș.

Edilul a transmis astăzi un mesaj cu ocazia sărbătoririi Zilei Regalității.

„Astăzi, 10 mai, ne îndreptăm gândurile de gratitudine și mândrie națională spre primul rege al României, Carol I, cel care a redat poporului nostru demnitatea și onoarea binecuvenite.

De asemenea, îi celebrăm astăzi, cu venerație și recunoștință, pe Regele Ferdinand I Întregitorul, Regele Carol al II-lea și Regele Mihai I, personalități istorice care au transformat România într-un stat modern, respectat în Europa.

Iașul, Oraș Regal și Capitală Istorică a României, poartă recunoștință veșnică Casei Regale a României, care i-a fost mereu sprijin de-a lungul istoriei.

În această zi aniversară, adresez cele mai calde gânduri și mulțumiri Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, și Alteței Sale Regale Principele Radu, dorindu-le să rămână aceiași prieteni apropiați ai Iașului, ducând mai departe valorile morale ale regalității române.

Să privim cu toții cu încredere spre viitor, rememorând crezul protector al Casei Regale Române: «Nihil Sine Deo!»”, a transmis primarul Mihai Chirica astăzi, de Ziua Regalității.

Comentarii
 • Daca se oprea primarul la Carol si Ferdinand era ok, dar sa-l bagi si pe regele Mihai ca a modenizat Romania este prea mult.
  De ce nu analizeaza primarul actul de la 23 August cand regele Mihai a lasat armata fara conducere si tara fara aparare iar rusii din 23 pana la 12 septembrie au dezarmat si luat prizonieri tot ce au intalnit in cale adica peste 100 de mii de soldati.
  Asta este regele Mihai
  Asa ca domnule Chirica las-o mai moale cu monarhia si regele Mihai ca a dezvoltat Romania, asta daca vrei sa respecti adevarul, daca te intereseaza sa te inobileze afla ca din punct de vedere LEGAL nu exista Casa Regala a Romaniei.
  Romania este REPUBLICA

 • Da oare populatiei ia fost ceruta parerea? Ce tot trageti cu regalitatea care a asuprit tara? Alte denumiri nu mai aveti in capurile alea seci?

 • Primar pupator de moaste austriece…N-ati mai gasit pe nimeni in cartea de isorie, in afara de Hohenzollerni..??? Guvernanti tradatori si lingai de poponeturi straine….

Adauga un comentariu