Frumusete

Deodorant versus antiperspirant. Vezi care sunt diferentele dintre cele doua pentru a sti ce sa alegi

Publicat: 22 feb. 2011
7

Multi cred ca deodorantele si antiperspirantele au acelasi efect, dar, in realitate, cele doua produse sunt diferite. Deodorantele neutralizeaza mirosul neplacut al transpiratiei, in timp ce antiperspirantele blocheaza activitatea glandelor sudoripare.  

Daca transpiratia nu este principala ta preocupare, in schimb, mirosul este, atunci probabil ca iti doresti sa folosesti un deodorant. Ingredientii din deodorant neutralizeaza mirosul, interactionand cu transpiratia prin eliberarea de agenti antiseptici care controleaza nivelul bacterian al transpiratiei, cauzatoare de miros.

Multi prefera deodorantul antiperspirantelor deoarece acesta permite corpului sa continue sa transpire, proces natural de racire a corpului, dar pastreaza mirosul sub control. Pe piata, deodorantele sunt disponibile intr-o varietate de parfumuri.

Antiperspirantele sunt potrivite persoanelor care transpira abundent. Acestea blocheaza complet canalele glandelor sudoripare, folosind, cel mai adesea, un compus pe baza de aluminiu. Astfel procesul de transpiratie este intrerupt temporar. Antiperspirantele pot actiona intre douasprezece si patruzeci si opt de ore, in functie de marca achizitionata. Iar faptul ca antiperspirantele opresc producerea transpiratiei, nu este daunator. Corpul are canale pentru transpiratie pe toata suprafata.

Nu alegeti intre cele doua produse in functie de pret sau reclama, ci de problema pe care o aveti. Odata ce ati stabilit necesitatea, tineti cont de foma de prezentare. Intre baton, gel si spray, alegeti primele doua. Sprayul nu se pulverizează doar pe piele, ci se risipeste si in aer, iar freonul din compozitie distruge stratul de ozon.

Sfaturi pentru folosirea deodorantului si a antiperspirantului
In principiu, utilizarea acestor produse nu are efecte adverse. Daca apar usturimi, roseata, adresati-va medi­cului dermatology, pentru ca poate fi vorba de o alergie. Cel mai mare risc il reprezinta aparitia unei suprainfectii, ca urmare a utilizarii produsului pe o zona deja iritata.

Pentru a evita o iritatie, nu aplicati antiperspirantul ime­diat dupa epilare.

Medicii recunosc ca antiperspirantele contin substante toxice, insa cantitatea este prea mica pentru a reprezenta un pericol pentru sanatate.

Citeste si:

12 substante toxice din cosmeticele tale (I) 

Adauga un comentariu