Local

„Deontologi” sau hoti la drumul mare?! Sefii de la Ziarul de Iasi s-au imbogatit dupa ce au inselat mii de oameni la SAFI

Publicat: 12 sept. 2017

Dezvaluiri INCENDIARE despre modul in care s-au imbogatit sefii Ziarului de Iasi pe seama oamenilor de rand! Toti cei care patroneaza Ziarul de Iasi si care se prezinta peste tot ca mari deontologi nu sunt altceva decat niste afaceristi penali care au facut avere dupa ce au distrus viata a mii de oameni.

Despre ce este vorba? Intreaga conducere a ziarului Monitorul, precum si actionarii, au fost cercetati intr-un dosar penal legat de prabusirea celebrului fond de investitii numit Fondul Mutual al Oamenilor de Afaceri, administrat de SAFI. Dosarul penal a avut numarul 197/p/1997 si a fost instrumentat de procurorul Constantin Ilas. Acest dosar a fost musamanlizat. 

Cotidianul BUNA ZIUA IASI a intrat in posesia unor file din acest dosar, pe care le-a si prezentat opiniei publice in urma cu mai multi ani. Potrivit acestor documente, procurorii au ajuns la concluzia ca prin intermediul unor articole publicate in ziarul Monitorul, s-a facut publicitate falsa respectivului fond de investitii, astfel incat oamenii sa vina si sa depuna bani.

Procurorul a mai constatat ca aceasta publicitate falsa realizata prin articole mincinoase a dus la inselarea celor care au „pus botul” si au depus bani. Persoanele cercetate penal in acest dosar sunt aceleasi care erau actionari la firmele din grupul de presa Nord-Est, respectiv Gabriel Rusu, Alexandru Lazescu, Cezar Caluschi etc. Ulterior, in aceasta gasca a intrat si Dan Radu.

Citeste si : Dosarul de coruptie de la Ziarul de Iasi va ajunge la Tribunal

Cine a facut presiuni ca dosarele sa fie inchise?

„S-a sesizat faptul ca administratorii SC Nord-Est SRL Iasi, numitii Lazescu Alexandru Mihai, Caluschi Cezar, Rusu Gabriel Alexandru prin publicitatea facuta in mass-media, au atras partile vatamate la depunerea de fonduri banesti pentru subscriptii de titluri de participare ale fondului deschis de investitii fara a avea dreptul conform obiectului de activitate sa desfasoare intermedieri financiare”, se arata intr-o adresa prin care procurorul solicita Directiei de Finante sa faca verificari de specialitate in acest sens.

Ulterior, Directia de Finante a efecutat mai multe controale. In urma tuturor acestor controale s-a constatat ca indivizii mai sus mentionati au efectuat operatiuni financiare ilegale legate de administrarea acestor sume atrase in cadrul acelui asa-zis fond de investitii. Mai mult, la un moment dat, profitul obtinut de acestia in urma realizarii acestor operatiuni ilegale a fost confiscat de Finante.

Citeste si : Asta inseamna deontologie?! Ziarul de Iasi merge la doua capete: unii cu Bodea, altii il sustin pe Chirica – FOTO

„In conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 republicata, comisioanele dobandite din aceste activitati, respectiv suma de 62.825.644 lei, sunt supuse confiscarii, facandu-se venit la bugetul de stat pentru care s-a incheiat proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor”, se arata intr-un alt raport de control intocmit de Directia de Finante.

Ulterior, s-au pierdut urmele acestui dosar penal. Procurorii nu au facut publica vreo solutie data in acest dosar. Intre timp, in anul 1998, ziarul Monitorul s-a dat cu puterea, adica cu PSD. Sunt cunoscute presiunile care se faceau in acea perioada asupra procurorilor pentru a ingropa dosare penale.

In ultimii ani, Alexandru Lazescu si Dan Radu s-au aflat si intr-un imens scandal de presa legat de falimentarea TVR. Cei doi au devalizat bugetul TVR, prin achizitionarea la preturi exorbitante a unor filme sud-coreene, care au avut audienta zero. Imediat, cei doi si-au comandat un audit de la Finante, pentru a scapa de urmarirea penala in acest dosar.

Citeste si : Ziarul de Iasi este condus de un ofiter acoperit! Dovezile sunt clare! Alexandru Lazescu a fost desconspirat aseara

Un ziar infiintat prin jefuirea patrimoniului statului

De altfel, multi dintre dumneavoastra nu stiati poate modul in care s-a nascut Ziarul de Iasi, fost Monitorul! Stiati ca acest ziar s-a nascut din start din jefuirea patrimoniului statului? Acest lucru nu-l spunem noi, ci a fost constatat de inspectorii ieseni de la Directia de Finante, care au efectuat mai multe controale la firmele care faceau parte din grupul de presa Nord-Est, editorul ziarului Monitorul, devenit ulterior Ziarul de Iasi.

Citeste si : Lovitura incredibila data unei banci din Iasi. Smecherii implicati s-au ales cu sute de mii de euro

„S-a retinut ca in fostul sediu al Organizatiei PCR Centrul Universitar a functionat dupa 1989 redactia ziarului Monitorul care la schimbarea sediului a luat si dotarile, adica mijloacele fixe si obiectele de inventar ce apartineau unitatilor de invatamant superior”, se arata intr-un raport de control intocmit de Directia de Finante.

In raport se mai precizeaza ca patrimoniul organizatiei PCR din Centrul Universitar era constituit din bunuri ce erau aduse ca aport in vederea functionarii „filialei” de catre toate universitatile iesene. Prin urmare, dupa desfiintarea Partidului Comunist, aceste bunuri trebuiau sa revina universitatilor iesene. Se mai precizeaza ca bunurile respective aveau o valoare de cateva milioane de lei. Iar astazi, acesti oameni ai organizatiei PCR isi aroga drepturile de a fi mari deontologi. In ce vremuri traim, din moment ce tot cei din organizatiile comuniste predau deontologia? Probabil ca o sa ii vedem in curand tranformati in niste oameni cu gandiri liberale. 

Si atunci cum este posibil acum ca acesti indivizi sa pozeze peste tot in niste deontologi de seama, in niste mari profeti ai adevarului, cand esi sunt niste simpli afaceristi care s-au imbogatit pe spatele oamenilor de rand? Este evident pentru toata lumea ca aceasta gazeta, aflata in prabusire continua in audienta, nu mai poate prezenta credibilitate in ochii oamenilor. Vom reveni!

Comentarii
Adauga un comentariu