La psiholog

Depresia provocata de stresul de la serviciu si ritmul de viata agitat, tot mai intalnita la romani

Publicat: 22 aug. 2017
7
Tot mai multe persoane ajung la medic din cauza anxietatii si a depresiei. La Iasi, psihologii spun ca niciodata nu au mai avut atat de multi pacienti cu anxietate, stare data de stresul de la serviciu, de ritmul de viata tot mai agitat. Pentru a-i ajuta pe oameni sa se diagnosticheze mai usor, specialistii din cadrul Institutului de Psihiatrie Iasi au realizat un chestionar online. In sase luni, testul a avut 15 mii de accesari in toata tara. Anumite studii private sustin ca un milion de romani sufera de tulburari anxioase si depresive.
Stresul de la serviciu si ritmul de viata agitat au determinat-o pe Andreea sa ceara ajutor. Specialistul a diagnosticat-o cu anxietate.
Andreea: Mi-am dat seama ca am nevoie de ajutor atunci cand m-am angajat si am ajuns la locul de munca pe care mi-l doream, doar ca ma simteam ca si cum nu as apartine de acolo.
Specialistii spun ca sunt foarte multe persoane care sufera de depresie si nici macar nu isi dau seama.
Prof. univ. Roxana Chirita, psihiatru: Nu mai are nici grija de el insusi, nici de cel de care ar trebui sa aiba grija copil, parinte mai in varsta.
Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca pana in anul 2020, depresia si, inclusiv, anxietatea vor deveni principalele cauze de invaliditate in munca. Potrivit unui studiu realizat de o clinica privata, aproape un milion de romani sufera de depresie.
Daniela Mitrofan: psiholog: In prezent, creierul nostru este hiper bombardat cu mii de stimuli pe zi, mintea noastra, fiind bombardata de acesti stimuli deja nu mai face fata. Simptomele se agraveaza, oamenii sunt mult mai stresati.
Specialistii atrag atentia ca boala netratata poate avea urmari grave.
Prof. univ. Roxana Chirita, psihiatru: Realitatea este complet deformata si in acest caz, da, se cheama suicid altruist si ideea de a scapa si pe cei de alaturi de durerea sfasietoare pe care o simte.
15 mii de romani au facut online testul realizat de specialistii din Iasi, test al carui rezultat ii poate indemna spre un consult de specialitate.
Gabriel Oprisanu, managerul Institutului de Psihiatrie Socola, Iasi: Aproximativ o suta de persoane au solicitat consultatii la specialistii nostri, finalizandu-se cu consultatii, uneori cu internare, cu consult psihologic.
Cu trimitere de la medicul de familie, consultatia la psiholog este gratuita. La cabinetele particulare onorariul este intre 50 si 200 de lei.
sursa: digi24.ro
Adauga un comentariu