Actualitate

Deputat PSD de Iași, Vasile Toma: NU categoric Bugetului antioameni și antiRomânia! (P)

Publicat: 23 feb. 2021
Vasile Toma, deputat PSD de Iași

După săptămâni întregi de întârziere deliberată, după un șir de neadevăruri flagrante combinate cu amenințări mai mult sau mai puțin voalate la adresa românilor, după o ședință formală, pe repede înainte a CSAT, Guvernul groazei se grăbește acum să adopte Bugetul de Stat pe 2021. Oficializarea celei mai drastice și nejustificate austerități! Timp în care ni se recomandă cu ton apăsat nouă, parlamentarilor Opoziției, să nu depunem prea multe amendamente, dacă se poate, deloc, pentru că nu este timp și pentru că stăm în calea reformei.

Haideți, vă rog, să lămurim puțin ce înseamnă prin câteva exemple această reformă:

1. Cel mai mic procent din PIB alocat Educației. 2,5% !!
Atâția bani și atâta atenție merită instrumentul major de dezvoltare a resursei umane dintr-o țară. Aceștia sunt banii de reformă pentru domeniul de care depinde viitorul copiilor și nepoților noștri. Dacă nici acesta nu este un sabotaj național fățiș, atunci, nu știu ce ar mai putea fi!

2. Sănătatea pierde 2,6 miliarde de euro!!
2,2 de miliarde de euro din bugetul Ministerului Sănătății și 0,4 miliarde de euro din cel al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Adică echivalentul costurilor pentru imunizarea de 2 ORI a populației României! Timp în care infrastructura spitalicească se ruinează de la o zi la alta și fiecare pacient român este în pericol.

3. 0 lei la pensii, alocațiile pentru copii și salarii. Este austeritate. Nimic altceva decât o nouă formulă inventată pentru a masca incompetența și o ură pe care nu o pot înțelege la adresa a tot ce înseamnă om în țara asta.

4. O cruciadă falsă, de învrăjbire a românilor contra românilor dusă orbește împotriva bugetarilor. Cei care nu sunt beneficiarii sinecurilor ca parte a clientelei PNL și USR. Pentru că, de aceștia, nu se atinge nimeni. Ba, mai mult, numărul lor se suplimentează văzând cu ochii pe măsura intereselor de grup, transformând bugetul din care se taie banii pentru copiii și bătrânii noștri în teșchereaua pe care o poartă mândru la brău un Premier infatuat și partenerii săi de Coaliție.

5. Vânzarea ultimelor active ale statului.

6. Incapacitate de plată.

7. Tăierea și singurului beneficiu pe care îl aveau studenții.

8. 0 sprijin pentru agricultorii care de-abia mai supraviețuiesc de pe urma efectelor secetei pedologice din 2020.

9. HoReCa distrusă și mii de antreprenori amăgiți cărora li se oferă simulacre de ajutor cu iz de încălcare a legii.

10. Un Plan de Redresare și Reziliență al României amânat și para amânat, care nu prezintă nicio certitudine că țara noastră va beneficia de ajutoarele financiare atât de necesare.

12. 300 de milioane de lei împrumutate zilnic din ianuarie 2021 și până acum. 12,6 milioane de lei împrumutate pe oră. 42.806 de euro împrumutați pe minut. 713 euro împrumutați pe secundă. 2,4 miliarde de euro creșterea datoriei publice. 1-1,05% din PIB deficitul public pe luna februarie.
Dragi ieșeni,

Împreună cu colegii mei din PSD, resping categoric acest Buget complet antioameni și antinațional care aruncă România în cea mai mare sărăcie. Numai incompetența combinată cu cea mai profundă ignoranță, reavoință și inumanitate pot determina pe cineva să spună că acest Buget nu este altceva decât un act de anulare a românilor și României!
Iar pentru așa ceva nu există scuze! Nu există explicații rezonabile!

Ei spun că “nu se poate” și că nu există soluții. Noi spunem hotărât că ei nu spun adevărul!

Există soluții care pot asigura reintrarea pe traseul economic sănătos, care să aducă veniturile necesare fiecărui domeniu de activitate și fiecărei categorii socio-profesionale din România. Am demonstrat asta și în varianta noastră de buget alternativ și vom continua să demonstrăm că se poate. Numai să vrei.
În ciuda avertismentelor și piedicilor lor, împreună cu toți colegii mei, am redactat deja amendamente consistente care să evite sau măcar să atenueze austeritatea generată de tandemul inuman și antinațional Cîțu-Iohannis.

Nu ne-am oprit până acum și nu ne vom opri până nu vom pune punct definitiv nenorocirilor acestei calamități de guvernare pentru care tot ce ține de români și România este echivalent negării și distrugerii.

Deputat PSD de Iași,
Vasile Toma

Comentarii
  • Cel mai deranjant este cand politicienii se cred ceea ce nu sunt. Se mizeaza de simpatizantii de partid care indiferent ce se intampla voteaza la fel, acelasi partid. Politicienii vorbesc pentru acestea si le jignesc inteligenta celorlalti. Bine ar fi ca opozitia sa fie puternica si sa induca speranta in societate. PSD a condus in diferite moduri de-a lungul anilor: direct prin guvern si parlament sau mascat ca in alti ani , cu majoritate in parlament, facand praf orice act facut de guvern. Dupa cele petrecute anul trecut cand ni se spunea ca democratia este intrupata de majoritatea parlamentara acum accepta cu greu ca nu mai sunt majoritari. Nu stiu cat de putina minte trebuie sa ai ca sa faci abstractie ca lumea intreaga este intr-o criza profunda (noi facand parte din aceasta lume). Lui nea Gogu din piata este usor sa-i spui ca ai mii de amendamente la legea bugetului si ca sursele de finantare sunt simplu de gasit combaterea evaziunii. Adica la nivel minuscul sa nu mai cumpere el tigari la colt de strada. La nivel macro lovim in multi parlamentari. Iar prin combaterea evaziunii se mizeaza pe sume absolut teoretice. Miile de amendamente se refera exclusiv la obiective de investitii din localitati si pot fi propuse de orice partid cu sutele de mii. Iar in materie de investitii PSD … Deputatul de fata s-a molipsit in cele cateva zile cat a stat in parlament de sosonism. Un populism ieftin si gretos, bazat pe vorbe goale. Catavencisme.

Adauga un comentariu