Actualitate

Deputații au votat „pentru” ridicarea imunității lui Adrian Chesnoiu. Fostul ministru al Agriculturii: „Sunt nevinovat” – VIDEO

Publicat: 28 iun. 2022
Fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, le-a cerut colegilor deputați să voteze în favoarea ridicării imunității sale

Astăzi, 28 iunie 2022, a fost votată ridicarea imunității lui Adrian Chesnoiu. Fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, le-a cerut colegilor deputați să voteze în favoarea ridicării imunității sale. El a spus că este nevinovat și va dovedi asta în fața judecătorilor, de aceea va vota cu bilele la vedere pentru ridicarea imunității.

Votul a fost cu 251 de voturi pentru, 25 împotrivă şi 2 voturi nule.

Luni, Comisia juridică a dat un raport favorabil ridicării imunităţii parlamentare a lui Chesnoiu, cu 18 voturi „pentru” şi 3 „împotrivă”.

Potrivit regulamentului Camerei, votul va fi secret cu bile, iar raportul Comisiei juridice se aprobă prin votul secret al majorităţii membrilor prezenţi

„Suntem într-un moment în care cred că niciunul din dvs nu aţi vrea să vă aflaţi, dar am primit de la voi şi de la mii de români foarte multe mesaje de încurajare. Foarte mulţi dintre dvs mi-aţi cerut să nu demisionez din funcţia de ministru, să nu renunţ la imunitatea parlamentar, dar aşa cum v-am obişnuit sunt un om cu demnitate. Imediat ce am aflat din presă că s-au ridicat la adresa mea anumite suspiciuni, am luat decizia de a demisiona din funcţia de ministru, de a mă autosuspenda din partid şi să vă solit că votaţi pentru cererea de încuviinţare de începere a urmăririi penale la adresa mea. Am acceptat postul de ministru într-o perioadă extrem de complicată, cu dorinţa de a face ceva bun pentru fermierii români şi pentru agricultura românească. În mandatul meu am încercat să aplic principiile mele de viaţă, convins fiind că dacă au bună credinţă şi empatie faţă de oameni, atunci poţi face cu adevărat lucruri bune pentru ei. Sunt mândru de ceea ce am realizat în perioada asta”, a afirmat Adrian Chesnoiu, marţi în plenul Camerei Deputaţilor.

Adrian Chesnoiu își susține nevinovăția

Acesta a mai spus că este un om simplu şi nu a comis nicio faţă de corupţie.

„Sunt, dragi colegi, un om simplu, şi aşa vreau să rămân, ca orice cetăţean al acestei ţări. Nu o să mă ascund niciodată în spatele unei funcţii de demnitate publică, ar trebui să considerăm această funcţie nu ca un privilegiu personal. Şi eu voi face acest lucru şi voi vota la vedere pentru încuviinţarea derulării şi verificării aspectelor de suspiciune ridicate la adresa mea. Vreau să faceţi şi voi la fel. Nu sunt adeptul unei justiţii televizate. Nu am comis nicio infracţiune de corupţie şi nici o altă faptă de natură penală. Sunt nevinovat şi asta voi dovedi la finalul suspiciunilor care planează la adresa mea. Rămân susţinătorul fermierilor şi agriculturii româneşti. Am fost întotdeauna sincer în faţa dvs, aşa voi rămâne şi în faţa parlamentarilor şi cetăţenilor români”, a completat Chesnoiu.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat un raport favorabil pentru ridicarea imunităţii parlamentare a fostului ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu. Dezbaterile şi votul secret cu bile asupra acestui raport au loc în plenul de marţi.

Președintele Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Chesnoiu

Preşedintele Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Adrian Chesnoiu din funcţia de ministru al Agriculturii şi a semnat decretul pentru numirea ca ministru interimar a lui Sorin Grindeanu, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Conform DNA, „în perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susţinute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, şef serviciu, director executiv adjunct şi director executiv ai unor direcţii judeţene”.

Adrian Chesnoiu a anunţat joi că demisionează din funcţia de ministru al Agriculturii şi se autosuspendă din PSD.

„Nu am săvârşit nicio faptă de natură penală sau de corupţie şi mi-am desfăşurat mereu cu integritate şi cu dedicare activitatea mea executivă”, a mai spus el.
Adauga un comentariu