Actualitate

Deputatii Iasului au cheltuit 500.000 de euro dupa sase luni de mandat

Publicat: 29 iul. 2013
1

@ Parlamentarii Iasului au decontat aproape jumatate de milion de euro de la inceputul mandatului si pana in prezent @ Lunar, mofturile acestora costa sume uriase de bani, parlamentarii alegandu-se cu decont la cazare, transport si altele @ Mai mult, acestia primesc bani si pentru a-si intretine cabinetele parlamentare, dar si pentru a-si plati angajatii care lucreaza la birouri

Au promis marea cu sarea, iar iesenii le-au acordat votul de incredere si i-au trimis sa reprezinte judetul in Parlament. Insa promisiunile privind demararea lucrarilor la aeroport, la soseaua de centura, la autostrada sau banii pentru spitale au fost date uitarii la doar cateva saptamani dupa ce s-au vazut cu sacii in caruta.

Nu au reusit sa propuna niciun amendament la legea bugetului de stat, insa nu se dau in laturi sa ridice sume uriase de bani de pe urma activitatii pe care o desfasoara. In prima parte a mandatului legislativ, cei 25 de alesi ai Iasului in Parlamentul Romaniei au decontat sume colosale de bani. Acestia au primit, pe langa indemnizatiile de alesi, sume pentru transport, cazare, diurna pentru tara si strainatate, dar si alti bani pentru intretinerea spatiilor parlamentare si plata salariatilor de la cabinetele lor. Aceste sume date mai ales pentru angajatii de la cabinet sunt trecute de unii parlamentari doar pentru a mai incasa niste fonduri. Fiecare din cei 17 deputati beneficiaza lunar de o indemnizatie de 5.000 lei.

La aceasta se adauga alte mii de lei pentru cazare, alti bani pentru deplasarea in colegiul unde a fost ales sau in capitala. Sumele cele mai mari se duc insa pe intretinerea spatiilor si salariile angajatilor. Astfel, in aceste luni, doar deputatii au decontat in medie, intr-o singura luna, peste 342.000 lei. Adica, cei 17 deputati au decontat lunar peste 76 mii de euro. Pentru toate cele sase luni de mandat, rezulta ca numai deputatii au decontat de la casieria Camerei peste 450 mii de euro. Nu este prima data cand parlamentarii Iasului consuma fonduri uriase de la bugetul de stat pentru diverse deplasari in tara sau strainatate, desi nu ajung sa faca nimic de pe urma acestora.

Comentarii
  • Da,cetatenii acestei tari nu vor stii nicidata cit chelt.acesti parlamentari pentru ca nu cunosc modul de finantare al acestora,NU NE CUNOASTEM DREPTURILE SI OBLIGATIILE,NU STIM CUM SUNT FINANTATE PARTIDELE MAI MICI.SUNTEM INDOBITOCITII DE UN SISTEM INCA COMUNIST.SA NU NE PLINGEM CA TRAIM RAU DACA NU NE INTERESEAZA MODUL CUM SUNT EI FINANTATI DE STAT.SUNTEM UN POPOR IGNORANT CARE NU STIE SA SE BATA PENTRU DREPTURILE CE LE AVEM,FRATILOR INTR-O DEMOCRATIE NU SUNT NUMAI OBLIGATII,DE ASTA ACESTI PRETINSI DEMOCTATI PROFITA DE NOI

Adauga un comentariu