National

Deputatii Ioan Oltean si Catalin Teodorescu, URMARITI PENAL. Iata ce spune DNA

Publicat: 26 nov. 2015
1

Deputatii Ioan Oltean si Catalin Teodorescu sunt urmariti penal in dosarul in care au fost retinuti Mihai Rotaru si Sergiu Diaocmatu. Oltean este acuzat de complicitate la abuz in serviciu si trafic de influenta, iar Teodorescu de abuz in serviciu. Potrivit procurorilor, Oltean a primit 600.000 euro „in incinta unei parohii”, in schimbul exercitarii influentei pentru urgentarea si aprobarea despagubirii pentru un teren din Pitesti.

DNA informeaza ca procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus efectuarea urmaririi penale fata de:

Citeste si Ioan Oltean, primele declaratii de la iesirea de la DNA

TEODORESCU CATALIN FLORIN, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), in prezent deputat in Parlamentul Romaniei, (trimis in judecata sub control judiciar in alta cauza), pentru infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

OLTEAN IOAN, deputat in Parlamentul Romaniei la data faptelor si in prezent, pentru infractiunea de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si trafic de influenta.

In ordonanta de efectuarea urmaririi penale se arata ca exista date si probe ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

Citeste si Rise Project: Averea lui Klaus Iohannis, facuta prin retrocedari cu acte false

La data de 17.06.2010, suspectul Teodorescu Catalin Florin, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, prin exercitarea abuziva a atributiunilor de serviciu, cu incalcarea prevederilor legale, a aprobat raportul de evaluare prin care un teren in suprafata de 61.857 mp situat in municipiul Pitesti a fost evaluat la 108.932.000 lei, suma acordata drept despagubire unei persoane.

Citeste si Emil Boc, la iesirea din DNA: ” Nu il cunosc pe Bogdan Buzaianu”

Terenul a fost supraevaluat cu suma de 87.291.596 lei, ceea ce reprezinta prejudiciu in dauna bugetului de stat, si totodata a facilitat obtinerea unor avantaje patrimoniale pentru persoana beneficiara a sumei de bani.

Suma platita in acest dosar de despagubire pentru un teren reprezinta un sfert din totalul despagubirilor civile platite de ANRP in tot cursul anului 2011.

Persoana beneficiara a sumei de 108.932.000 lei (aprox. 25 milioane euro) cumparase drepturile litigioase de la o alta persoana cu cateva luni inainte de decizia comisiei ANRP, mai precis la data de 27.11.2009, cu suma de 750.000 euro. Persoana a vandut aceste drepturi dupa ce, timp de 8 ani nu reusise sa obtina proprietatile revendicate, ceea ce condusese si la initierea unui proces in instanta.

Citeste si Klaus Iohannis si sotia acestuia au pierdut definitiv inca o casa in Sibiu. Iata cum arata

De asemenea, din probele administrate in cauza a rezultat ca deputatul Oltean Ioan, care avea relatii cointeresate cu cesionarul si cu presedinta ANRP, si-a exercitat influenta la aceasta din urma pentru urgentarea si aprobarea despagubirii in favoarea cesionarului. In schimb numitul cesionarul i-a remis suspectului Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind in incinta unei parohii.

Citeste si Copresedintele PNL Vasile Blaga si Ioan Oltean, audiati la DNA in dosarul Elenei Udrea. Primele

Suspectilor TEODORESCU CATALIN FLORIN si OLTEAN IOAN li s-au adus la cunostinta calitatile procesuale si acuzatiile. In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Mihai Rotaru si Sergiu Diacomatu au fost retinuti, joi, de DNA intr-un dosar privind o despagubire de aproape 109 milioane de lei, pentru un teren din Pitesti, care i-a fost acordata de comisia ANRP. In acelasi dosar a fost adus cu mandat la DNA si deputatul PNL Ioan Olteanu.

Citeste si Alina Gorghiu, ACUZATA de contracte cu STATUL, Electrica si LEGATURI NECURATE cu Vlasov

Citeste si BOMBA! Dovada ca Sova si Gorghiu au fost implicati in acelasi dosar in care se cere

Citeste si BOMBA! PNL incearca sa ASCUNDA implicarea Alinei Gorghiu in cazul Electrica! Iata dovada

Citeste si Alina Gorghiu a facut AFACERI cu fiul lui Gheorghe Stefan

Citeste si DNA a decis netrimiterea in judecata a lui Klaus Iohannis in dosarul averii sale

Adauga un comentariu