Actualitate

Deputatul Alexandru Muraru: „Primii pași concreți pentru construirea unui nou sediu pentru Opera Națională Română Iași”

Publicat: 23 feb. 2021
Deputatul PNL Alexandru Muraru afirmă că în proiectul de buget transmis Parlamentului de către Guvern, se regăsește alocarea primelor fonduri în vederea construirii unui nou sediu pentru Opera Națională Română Iași

Deputatul PNL Alexandru Muraru afirmă că în proiectul de buget transmis Parlamentului de către Guvern, se regăsește alocarea primelor fonduri în vederea construirii unui nou sediu pentru Opera Națională Română Iași.

”Această inițiativă figurează pe o listă scurtă de 8 obiective majore de patrimoniu care ar urma să fie reabilitate sau construite în următorii 6 ani. 270 milioane euro este necesarul de finanțare pentru aceste 8 obiective de interes național, printre care și Opera Națională Română Iași. Ministerul Culturii a solicitat ca statul român să prelungească acordul de împrumut cu  Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), instituția care a dat deja un aviz de principiu în acest sens. Din cei 270 milioane euro, 80% vor fi asigurați printr-un credit accesat de la această organizație financiară”, a declarat Alexandru Muraru, deputat PNL Iași.

Instrument de dezvoltare

Deputatul ieșean a mai afirmat că realizarea acestui obiectiv de investiții face parte dintr-o viziune mai amplă a Partidului Național Liberal în vederea transformării culturii într-un instrument de dezvoltare. Totodată, deputatul și-a afirmat susținerea pentru conducerea Operei și autoritățile locale în pașii necesari pentru a pune în acord nevoile și noua investiție, în facilitarea relației cu autoritățile centrale și cu toți factorii implicați în operaționalizarea acestui proiect.

”Guvernarea PSD a ignorat până la aproape de dispariție cultura. Iașul are un potenţial extraordinar de a face din cultură un instrument de dezvoltare, care să genereze creștere economică, să atragă turiști și să dezvolte noi sectoare economice pe orizontală. Construirea unui nou sediu pentru Opera Națională Română din Iași este un pas concret în acest sens. Avem artiști extraordinari, resurse umane și de creativitate cum nu are un alt oraș. Avem tot ce trebuie, mai puțin infrastructura”, a mai spus deputatul liberal, Alexandru Muraru, Deputat în Parlamentul României

Comentarii
  • Astia cand fac ceva ,trebuie sa spuna ca PSD n-a facut asa ceva.Daca vor face Opera Iasi se va vedea.Ma gandesc sa nu se opreasca la studiul de fezabilitate si atat.Asta pentru ai da cuiva de lucru,cu un pret pe masura.

  • Mai timpitilor , a/ti terminat cu SANATATEA cu spitalele regionale si va palit asa deodata interesul pentru CULTURA,. O sa faceti voi liberalii OPERA IASI cun au facut si altii 30 de ani numai spitale , scoli , gradinite , crese si stadioane in panta,. Cel putin taceti din gura ,.

  • Ce inițiativă superbă, contribuabilul va avea de achitat un nou credit făcut pentru investițiile imobiliare ale sclavilor PDL

    Sluga de la comisia secretă ne vorbește de operă, deși proiectul se referă la imobiliare.

  • Mai tembelilor, Zamosteanu a primit aviz favorabil pentru construirea unui sediu de opera pe terenul ce avea ca scop schimbul cu primaria.
    Stati acolo parcati ca asta face sediul si l vinde catre primarie/CL etc. Daca primaria n a putut face schimbul, lasa l ca l cumpara la pret de 3 ori mai mare cu tot cu constructie.
    Hai va pup

Adauga un comentariu