National

Deputatul Alexandru Rafila, despre ministrul Sănătății: „Se fac multe abuzuri, se fac tentative de schimbare la Institutul Național de Sănătate Publică”

Publicat: 08 apr. 2021
Alexandru Rafila
Reprezentantul României în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Alexandru Rafila

Deputatul Alexandru Rafila spune că Ministerul Sănătății vrea să preia controlul asupra Institutului Național de Sănătate. Este un institut care spune adevărul și care a contrazis ministerul de mai multe ori, susține Rafila.

Alexandru Rafila crede că Ministerul Sănătății vrea să controleze INSP. Reprezentanții ministerului încearcă să impună în fruntea institutului un consilier al ministrului Voiculescu, spune Rafila.

„Așa se fac lucrurile la Ministerul Sănătății, se fac multe abuzuri, se fac tentative de schimbare la Institutul Național de Sănătate Publică. Nu se face un concurs, se face un concurs la care se verifică niște dosare. Acest institut este profesionist, spune adevărul, de multe ori propunerile și excesele de la Ministerul Sănătății au fost contrazise. Vor să pună o persoană, adică pe consilierul ministrului Voiculescu”, a declarat Alexandru Rafila la Aleph News.

Vlad Voiculescu ar trebui să îşi prezinte demisia pentru că nu-și cunoaște hotărârile din minister

Slabă pregătire a ministrului Sănătății mai ” lovește” incă odată! Vlad Voiculescu ar trebui să îşi dea demisia mai ales că s-a contrazis cu jurnaliştii pe tema prevederilor ordinului de minister. Jurnaliştii l-au întrebat pe ministru dacă este normal ca oamenii morţi în urma infectării să fie înmormântaţi fără haine. Ministrul a răspuns că acest lucru nu există în prevederile din minister şi că nu poate fi vorba despre acest lucru:

„Mai întâi, nu eu am scris ordinul și în ordinul pe care îl voi modifica nu scrie nicăieri că trebuiau să fie înmormântați fără haine. E o întrebare-capcană față de un neadevăr. Citiți în ordin, nu scrie nicăieri că oamenii trebuiau să fie îngropați fără haine. (…) Cei care nu au respectat legea, cei care nu i-au îmbrăcat. Nu are de ce să-şi ceară scuze nimeni din minister, ci acela care nu respectă legea”, a spus ministrul Sănătății, dând vina pe cei de la pompe funebre care s-au ocupat de cei decedați.

Ordinul ministrului Sănătății îl contrazice

„ART 7. Cadavrele contaminate ca urmare a infecției COVID-19 confirmate prin teste specifice de laborator, care au fost autopsiate, se îmbălsămează cu caracter obligatoriu la sfârșitul autopsiei pentru a preveni transmiterea infecției.

Aceste cadavre se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac”. precizează decizia luată de Guvern.

Ca urmare a scandalului,  ministrul Sănătății a făcut ce știe el mai bine, și-a cerut scuze într-o postare publicată pe Facebook:

(…) PS Tocmai am avut declarații de presă. Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informație greșită și am insistat asupra ei în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze. Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 “se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.” Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi. spune Vlad Voiculescu.

Adauga un comentariu