Sport

Deputatul ApR Mugurel Vintila raspunde atacurilor PDSR

Publicat: 12 iul. 1999

Dezvaluirile din cartea „Razvratirea”, a lui Dumitru Mugurel Vintila, a stirnit reactii violente din partea Organizatiei judetene Iasi a PDSR. La numai o zi de lansare, PDSR Iasi a dat un comunicat de presa, prin care-l critica pe Mugurel Vintila. Cartea deputatului Dumitru Mugurel Vintila rememoreaza citeva momente mai dificile din istoria post-decembrista a tarii noastre si face publice citeva puncte de vedere referitoare la situatia economica a tarii.
Replica vicepresedintele ApR, Mugurel Vintila, a fost facuta publica intr-o conferinta de presa, al carei subiect a fost punctul de vedere al PDSR. „Nu am gindit prin aceasta carte o confruntare violenta cu PDSR, din interese electorale. Respect si apreciez valoarea membrilor si simpatizantilor acestui partid. Ma surprinde violenta reactiilor unora din reprezentantii conducerii PDSR, care au comentat doar pasaje din carte publicate in presa, fara a folosi argumente credibile. Aceste declaratii sint surprinzatoare, tinind cont de faptul ca alte personalitati din PDSR, inclusiv liderul acestuia, domnul Ion Iliescu, au tratat cu luciditate implicatiile si nu au facut comentarii pe acest subiect. Pentru ca s-a discutat atit de mult in ultima saptamina episodul noptii 17 spre 18 noiembrie 1996, cind unii lideri PDSR au afirmat ca este necesara scoaterea armatei pentru a preveni imanifestari de entuziasma, mi-as permite sa pun citeva intrebari celor care contesta afirmatiile mele. De cite ori s-a luat decizia scoaterii armatei in strada pentru a preveni efectele negative ale unei explozii de entuziasm popular? De cite ori s-a luat o astfel de decizie in cazul manifestarilor de bucurie determinate de victoriile echipei nationale de fotbal, chiar daca in asemenea momente s-au produs si unele excese? Pot sa spun cu certitudine ca mineriadele din 13, 15 iunie au fost organizate de oameni politici, cei care doreau sa-l manipuleze pe Ion Iliescu. Institutiile statului au ramas in umbra. Poporul roman are dreptul sa stie adevarul” – a declarat Dumitru Mugurel Vintila. Se vede treaba ca mai-marii partidelor sau filialelor acestora, precum si oficialitatile judetului ii considera pe reprezentantii mass-media niste instrumente pe care le pot manipula cum vor”.
Practic, conferinta de presa de la sediul iesean al ApR n-a fost decit o reeditare a lansarii volumului „Razvratirea” avuta cu o zi inainte, aproape cu aceleasi personaje.
Vera GHEORGHIUloading...

Adauga un comentariu