Local

Deputatul Bogdan Cojocaru: „Continuă bătaia de joc la adresa spiritului constituțional și al principiului separației puterilor în stat!”

Publicat: 17 feb. 2020

Deputatul social democrat Bogdan-Petru Cojocaru a transmis faptul că bătaia de joc la adresa spiritului constituțional și al principiului separației puterilor în stat continuă. De asemenea, afirmă că parlamentarii nu au legimitatea de a audia miniștrii din cabinetul propus spre respingere de către ei înșiși.

„În ultimele lui declarații Ludovic Orban spune că parlamentarii nu au legitimitatea de a audia miniștri din cabinetul propus spre respingere de către ei înșiși. Probabil că domnul premier de serviciu nu are și nu a avut vreodată proprietatea termenilor. Legitimitatea, în cazul de față, este câștigată prin vot popular. Parlamentul este legitim pe toată durata mandatului pentru care a fost învestit. Nelegitim ar fi să ignori principiul constituțional după care poporul este suveran, iar parlamentul este reprezentatul său. Contestarea controlului parlamentar asupra executivului este încă o apucătură de tip dictatorial, cel mai probabil sponsorizată de la Cotroceni unde există o tradiție mai îndelungată în acest sens.

Mâine voi asista la încă o reprezentație penibilă la audierea domnului Ion Ștefan în Comisia pentru Administrație Publică, practic un al doilea episod după prestația penibilă din toamna trecută, unde acesta a reușit performanța de a fi unul dintre cei care au primit cele trei avize negative acordate membrilor cabinetului.

Cabinetul Orban, într-un gest de zeflemea, își trimite propunerile de miniștri cu mesajul de a fi respinși, pentru declanșarea alegerilor anticipate. Nu este doar o premieră în politica românească (și poate chiar globală) dar este și o încercare de rea-credință de a arunca statul românesc în haos instituțional.

Nu era însă nevoie să ne propună domnul Orban șă îl respingem pe Ion Ștefan. Sunt absolut sigur că ne-ar fi putut convinge dumnealui cu brio, dacă ministrul cu palat prezentat drept casă în față organelor de stat ar fi venit din nou să se bâlbâie vorbind de PNDL, codul administrativ și să fie salvat de colegii lui mult mai pregătiți în retorică politică. Aștept mâine cu interes răspunsurile domnului ministru Ștefan, dar mai mult decât atât aștept să vină odată normalitatea în această scenă politică aruncată în haos de PNL.”, a declarat deputatul social democrat Bogdan-Petru Cojocaru.loading...

Adauga un comentariu