Local

Deputatul Bogdan Cojocaru: PNL a inventat și promovat pensiile speciale. PSD le desființează!

Publicat: 28 ian. 2020

Deputatul Bogdan Cojocaru are o reacţie de ultimă oră referitoare la desfiinţarea pensiilor speciale. Într-un comunicat de presă, deputatul ieşean, le aminteşte liberalilor faptul că ei sunt cei care au iniţiat majoritatea legilor privind pensiile speciale:

”o În ciuda minciunilor aruncate în spațiul public de Ludovic Orban, liberalii sunt cei care au inițiat majoritatea legilor privind pensiile speciale și tot ei sunt cei care le-au votat, cot la cot cu ceilalți parlamentari.
Adevărul:
o Legea nr. 142/1997 a fost inițiată de Valeriu Stoica – ministrul liberal al Justiției, în funcție la acel moment și Legea 303/2004, privind pensiile magistraților (3800 de pensii speciale) – PNL a votat PENTRU, a fost unanimitate!
o Legea nr. 83/2015, privind pensiile aviatorilor (1500 de pensii speciale) – Inițiator Alina Gorghiu! PNL a votat PENTRU! 51 de voturi.
o Legea nr. 216/2015, privind pensiile diplomaților (900 de persoane) – PNL a votat PENTRU! 78 de voturi.
o Legea nr 215/2015, privind pensiile funcționarilor publici parlamentari (700 de persoane) – PNL s-a abținut! Nu s-a împotrivit acestor pensii speciale!
o PLX 442/2017, legea privind pensiile angajaților de la Curtea de Conturi (600 de persoane) – îl are ca Inițiator chiar pe liderul deputaților PNL, Florin Roman!
o Chiar Ludovic Orban a votat o parte dintre aceste legi, sau s-a abținut la altele, fără a fi vreodată, împotrivă.
o PSD a înțeles dorința românilor și e decis să elimine pensiile speciale. A LUAT INIŢIATIVĂ, A STRÂNS SEMNĂTURILE NECESARE, A CONVOCAT SESIUNEA EXTRAORDINARĂ A PARLAMENTULUI ȘI ASTĂZI SUPUNE VOTULUI/SE PRONUNȚĂ PENTRU ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE, CU EXCEPȚIA CELOR MILITARE.
o Așadar PSD A ACȚIONAT în timp de PNL doar a dat din gură!
o Dacă CCR va constata probleme de constituționalitate, PSD va vota impozitarea progresivă a pensiilor speciale, așa cum prevede proiectul de lege depus de Partidul Social Democrat în Parlament la sfârșitul anului trecut.”’ a declarat deputatul Bogdan Cojocaru.loading...

Adauga un comentariu