Local

Deputatul Camelia Gavrilă: Moțiunea de cenzură a trecut! Intrăm într-o nouă etapă de evoluții politice

Publicat: 06 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Deputatul Camelia Gavrilă Moțiunea de cenzură a trecut Intrăm într-o nouă etapă de evoluții politice

Într-un mesaj postat pe o reţea de socializare, deputatul Camelia Gavrilă are o reacţie la votul moţiunii de cenzură:

”În spațiul politic înving uneori demersurile logice și raționale. Trei luni au fost suficiente pentru ca “seducția liberală“ să ia sfârșit, iar vălurile care ascundeau interese, diletantism, improvizații și impostură să cadă treptat. Mult mai grave au fost, însă, disfuncțiile guvernamentale, agenda și intențiile ascunse, insensibilitatea față de problemele cetățenilor – copii, elevi sau pensionari, profesori și funcționari, salariați, medici și pacienți…

Nu au înțeles faptul că eficiența și competența, preocuparea pentru cetățeni sunt soluțiile firești pentru o guvernare de succes. Acest guvern minoritar a destabilizat domenii importante din sectorul public prin jocuri și înțelegeri politice, ignorând interesul României, având în atenție doar interese personale și luptă pentru putere. Partidul Național Liberal a înțeles greșit ideologia liberală, iar aceste lucruri sunt vizibile: schimbări politicianiste, agresivitate în discurs, strategii și comunicări confuze, fără substanță – fie că a fost vorba de teme legate de muncă și salarizare, buget și finanțe, de problemele complexe ale educației sau de propunerea unor soluții controversate pentru sistemul medical …

Esența moțiunii vorbește despre reguli democratice încălcate, despre schimbarea legislației electorale cu încălcarea unor principii fundamentale, ignorarea recomandărilor europene, ale Comisiei de la Veneția în privința cutumelor democratice asociate procesului electoral.

Dar dincolo de aceste grave derapaje de ordin juridic, se înlănțuie succesiunea interminabilă de motive și argumente pentru a demite un guvern incompetent.

Sancțiunea votului, reconfigurarea atitudinii foștilor aliați ai PNL, nemulțumirea publică pe care o vedem peste tot sunt evidențe ale unei etape ce se încheie rapid și fără echivoc … Au fost sesizări din partea Comisiei de la Veneția, a Curții Constituționale, 261 de nemulțumiri din partea parlamentarilor, dar și mai multe dezamăgiri din partea cetățenilor acestei țari.” menţionează Camelia Gavrilă.

În altă ordine de idei, deputatul ieşean oferă patru măsuri ce trebuie luate de urgenţă, măsuri care să asigure o bună şi stabilă guvernare:

”Ce trebuie făcut?

1. Realizarea unor demersuri legislative de respingere sau corectare a unor ordonanțe aprobate de Guvern, dar prin dezbatere și analiză în Parlamentul României.

2. Desecretizarea stenogramei privind adoptarea unor OUG-uri, pentru că există suspiciuni serioase că aceste acte normative au fost adoptate prin încălcarea legii și a deciziilor CCR.

3. Numirea rapidă a unui nou guvern sprijinit prin votul majorității parlamentare, care să mențină stabilitate și echilibru politic până la alegerile viitoare.

4. Susținerea unui climat politic decent, de societate civilizată, modernă și democratică în care contează valori, reguli, principii și legi.” conchide deputatul Camelia Gavrilă.

Adauga un comentariu