Local

Deputatul ieșean Petru Movilă, despre proiectele aprobate tacit: „Am vrut să modific legislaţia, ca să nu mai existe astfel de situaţii aberante”

Publicat: 03 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Deputatul ieșean Petru Movilă despre proiectele aprobate tacit Am vrut să modific legislaţia ca să nu mai existe astfel de situaţii aberante

Deputatul ieșean Petru Movilă a încercat să modifice legislația pentru a elimina posibilitatea de aprobare tacită a propunerilor legislative. Momentan Constituția nu permite acest lucru însă acesta a garantat că pe viitor, cu prima ocazie, va propune comisiei parlamentare care se va ocupa de revizuire să ia în calcul acest lucru.

„După ce a apărut scandalul cu aprobarea tacită de către Camera Deputaţilor a proiectului de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, am vrut să modific legislaţia, ca să nu mai existe astfel de situaţii aberante. Din păcate, pentru că aprobarea tacită a propunerilor legislative este reglementată de Constituţie, la acest moment nu se poate abroga această prevedere. Însă, cu prima ocazie când se va discuta despre modificarea Constituţiei României, voi propune comisiei parlamentare care se va ocupa de revizuire să ia în calcul eliminarea aprobării tacite a propunerilor legislative.”, a declarat Petru Movilă.

Adauga un comentariu