National

Deputatul Ionuț Stroe, avertisment dur pentru alianţa PNL-PSD-UDMR! Dacă acest compromis politic nu va funcţiona ne vom prăbuși în sondaje

Publicat: 25 nov. 2021
Ionuț Stroe gesticulează din mâini
Ionuț Stroe consideră că un eventual eșec al coaliției va duce la o prăbușire în sondaje a PNL și PSD

Deputatul PNL, Ionuț Stroe lansează un apel către cei din PSD și PNL. Fost ministru în Guvernul Orban, parlamentarul consideră că alianţa este un compromis politic, iar dacă acesta nu va funcţiona, ambele partide se vor prăbuși în sondaje.

Vă aducem aminte faptul că Guvernul Ciucă compus de miniștri din PNL, PSD și UDMR a intrat la vot în Parlamentul României după săptămâni de negocieri.

Ionuț Stroe consideră că PNL și PSD se vor prăbuși în sondaje dacă compromisul politic nu va funcţiona

Într-o declaraţie politică, parlamentarul PNL şi fostul ministru Ionuț Stroe este de părere că alianța dintre PSD și PNL este un compromis politic şi că acesta trebuie să funcţioneze. Dacă acest lucru nu se va întâmpla atunci ambele partide se vor prăbuși în sondaje. Parlamentarul menţionează faptul că o eventuală prăbușire în sondaje ar lăsa un loc mare pentru partidele extremiste:

”Am putea întreba 100 de români ce sperau de la acest Guvern și vor spune toți același lucru: găsiți o soluție, înțelegeți-vă și găsiți o soluție. Nu putem fi la nesfârșit un sat fără câini.

Există o presiune uriașă pentru toți cei care așezat în spatele acestei soluții și trebuie să o spunem direct: este rezultatul unui compromis politic, așa este în politică. În nouă coaliție suntem literalmente codamnați să avem succes, altfel ne vom părbuși cu toții.

Următorii trei ani nu vor fi un concurs de frumusețe politică, ci mai debgrabă un mers pe sârmă, un mers pe sârmă în urma căruia trebuie să livrăm rezultate.

Un eșec al acestei coaliții va deschide ușile extremismului, va deschide ușa inginerilor învrăjbirii în societate.”, a spus Ionuț Stroe.

Guvernul Ciucă intră la vot în Parlamentul României

Așadar, după săptămâni în care cei din PNL au negociat cu PSD și UDMR, joi, 25 noiembrie 2021, Guvernul Ciucă intră la vot în Parlamentul României. În cursul zilei de miercuri toţi miniștrii au primit avize pozitive în comisiile de specialitate din Parlament iar votul de astăzi nu ar trebui să ofere vreo surpriză. Nicolae Ciucă va fi învestit în funcţia de premier al României cu o largă majoritate de voturi. Premierul desemnat a ţinut şi un discurs de la tribună Parlamentului în care a prezentat prioritătil pe care Guvernul și le asumă în următoarea perioadă:

 • Alături de toți miniștrii ne angajăm să facem tot ca situația României să se îmbunătățească.
 • Am văzut că au fost persoane surprinse de alăturarea partidelor din Coaliție. Consider că au fost mai preocupate să caute lucrurile care ne despart decât cele care ne unesc
 • Suntem determinați să ducem acest program la îndeplinire.
 • Arătăm că punem pe primul loc interesul românilor.
 • PNRR e axul principal în îndeplinirea obiectivelor noastre
 • Arătăm că punem pe primul loc interesul românilor.
 • Scopul nostru comun constă în modernizarea României și de aceea vom aloca 7% din PIB investițiilor.
 • Un program esențial pentru dezvoltarea țării este programul Anghel Saligny.
 • PNRR e axul principal în îndeplinirea obiectivelor noastre
 • Siguranța cetățeanului e priioritară. Nu ne permitem luxul animozităților politice care pot genera noi crize
 • O atenție sporită trebuie acordată instituției familiei.
 • Vrem să încurajăm creșterea demografică. (…) a explicat premierul desemnat al României, Nicoae Ciucă de la tribuna din Parlament.
Adauga un comentariu