Eveniment-Social

Deputatul Movila vrea finalizarea Nationalului

Publicat: 10 feb. 2009
1

Deputatul PD-L, Petru Movila, vrea finalizarea reparatiilor la Teatrul National din Iasi. Movila a sustinut ca aceasta cladire a fost lasata in paragina de fosta conducere a Guvernului si ca acum exista riscul pierderii finantarii pentru lucrarile de reabilitare, daca nu se intervine la timp pentru inceperea lucrarilor de consolidare la imobil.

„Exista fonduri suficiente pentru reabilitarea acestui moment istoric. Inca din 2006, Teatrului National i-a fost alocata suma de sase milioane Euro, imprumutata de statul roman de la Banca Europeana pentru Dezvoltare. Dar nici un leu din acesti bani nu a fost inca folosit. Birocratia si interese obscure sufoca orice fel de intentie buna. Astfel, nici pana astazi nu a fost stabilita firma ce va avea dreptul sa reabiliteze cladirea Teatrului National”, a sustinut Petru Movila. Deputatul a precizat ca in cazul Teatrului National din Iasi, limita de finalizare a lucrarilor de reabilitare este iulie 2010 si ca dupa aceasta data, banii de la BERD nu vor mai putea fi folositi.

Comentarii
 • Mai concret nu se poate sa fie Domnul Movila ? Care birocratie ? Care sunt interesele obscure si cine le manuieste ? Macar IESENII sa ai stiinta despre cei care lasa un CATAFALC sa troneze in mijocul orasului , langa un edificiu simbol pentru CULTURA IASIULUI. Poate intr-o zi vine vremea sa-i luam cu pietre si din greseala sa nu dam in cine nu merita.

 • Banii vor fi pierduti, iar Teatrul se va prabusi. Dl.Movila ar trebui sa arate, concret, cine sunt vinovatii pentru tergiversarea lucrarilor de consolidare si restaurare, iar D.N.A., Politia, Procuratura sa inceapa cercetarile pentru trmiterea in judecata a vinovatilor. Altfel, demersul Dl.Movila nu are rost. Presa ce face? Raspuns: presa din Iasi nu va face nimic. Si inca ceva. Cazul Teatrului nu este unul singular.

 • Firma este prima care conteaza. Restul sunt abureli, de ochii fraierilor. Mai nou, parlamentarul de Tibanesti a ajuns si la Teatrul National, dupa ce a „rezolvat” problemele din sanatate si pe cele ale comunitatii locale din zona. Maine, poimaine, ajunge sa faca declaratii despre prietenul sau, Bulgaru, sau despre cine mai stie ce alt subiect interesant …)))

 • Comentariu absolut rautacios, neconstructiv,care critica fara a oferi si alternative.
  Daca face , nu e bine! Daca nu face, iar nu e bine!
  O intrebare iti adresez stimate forumist: daca nu a facut nimic niciunde, nici macar pt. consatenii lui macar, stiind faptul ca a candidat ca si deputat in colegiul TIBANESTI, de unde a obtinut aprox 8000 de voturi…de pe luna?
  E imposibil,chiar si la tara, sau mai ales acolo, daca nu faci nimic…sa mai pupi voturi, ori dep. Movila e deja la al 2-lea mandat de parlamentar!

 • Imi place ca este pusa o tabla in fata Teatrului in care se zice printre altele ca a fost ridicat in 1894 parca si finalizat in 1896 daca imi aduc bine aminte. in orice caz e vorba de 2 ani in care s-a ridicat din temelii frumosul Teatru. noi nu suntem in stare de 20 de ani sa dam cu un var pe el. blestem mai mare de la divinitate nici ca vom avea la cata indolenta, nesimtire si hotie sta in sangele nostru de romani tampiti. Petrica, fa ceva si da drumul la lucrari te rog, ca nu mai rezist. si vorbeste cu desteptul asta de primar sa refaca si parcul din fata teatrului si de langa primaria Iasului, ca arata ca dupa bombardament. bai frate, fix in centrul orasului nu se poate sa arate totul ca la carte? aloooooo, trezirea !!!!!!!!!!!!!!

 • PETRICA VEZI CE POTI FACE PENTRU CEI CARE CU MARE PLACERE TI-AU DAT VOTUL LOR IN COLEGIUL IN CARE CU CINSTE AI CANDIDAT , AVIND IN VEDERE CA esti baiat tinar si prinderea inca a unui mandat DE DEPUTAT SAU DE CE NU DE SENATOR TOT DIN COLEGIUL TIBANETI IL POTI LUA.- AICI LA TEATRU NATIONAL SI ALTE OBIECTIVE IMPORTANTE ALE IASULUI LASA-I PE NOII PARVENITI LINGA NOI . SPINU,OPREA,MIHAELA POPA ,NICUSOR PADURARU SI PE STIMABILUL OAJDEA. SE PARE , SAU DACA MI-A DUC BINE AMINTE ASTIA AU PROMIS IESENILOR CA LE VOR REZOLVA PROBLEMELE . ASA CA VIZI CA MAI SUNT NOROAIE SI MULTE NECAZURI IN ZONA TIBANESTI.-

 • Dupa ultimele declaratii, se pare ca domnul Movila a renuntat la asistentele medicale, specialiste in frectii si masaje si s-a orientat catre actrite. Problema va fi cand va incepe declaratiile despre minerit si despre carbune. Atunci ne va fi greu cu adevarat sa-i descoperim muza care il inspira.

Adauga un comentariu