National

Deputatul PD-L Brandusa Novac ajunge la Parchet

Publicat: 16 mai 2011
1

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a o cerceta pentru conflict de interese pe Brandusa Novac, aceasta fiind si deputat, si manager al Circului Globus din Bucuresti. Agentia Nationala de Integritate a precizat, luni, intr-un comunicat, ca sunt indicii referitoare la posibila savarsire de catre Brandusa Novac a infractiunii de conflict de interese. ANI s-a sesizat din oficiu pe 16 noiembrie 2010 cu privire la nerespectarea de catre Novac a dispozitiilor legale privind depunerea si completarea declaratiilor de avere si de interese.
Potrivit inspectorilor de integritate, Brandusa Novac detine din 22 februarie 2008 pana in acest moment functia de manager al Circului Globus, fiind in prezent si deputat, precum si secretar al Comisiei pentru Cultura, Arte si Mijloace de Informare in Masa a Camerei Deputatilor.
Brandusa Novac a fost instiintata pe 3 martie despre faptul ca au fost identificate elemente in sensul existentei conflictului de interese si a fost invitata sa prezinte un punct de vedere in acest sens, ceea ce s-a si intamplat o saptamana mai tarziu, a sustinut ANI.
Potrivit agentiei, in perioada 05.12.2006 – 12.05.2009, Novac, in calitate de persoana fizica, dar si de asociat in cadrul SC Sidus Artis SRL, a incheiat 11 contracte de colaborare, precum si contracte pentru realizarea unor spectacole de catre Circul Globus Bucuresti (in prezent, „Circ & Variete Globus” Bucuresti), unde ocupa functia de manager. Valoarea totala a celor 11 contracte este de 1.194.032 lei.
Inspectorii de integritate sustin ca Brandusa Novac poate fi acuzata de conflict de interese in materie administrativa, ca urmare a semnarii a doua contracte de realizare scenariilor si regiei pentru doua spectacole, intre ea, ca persoana fizica, si „Circ & Variete Globus” Bucuresti, precum si a unui contract de colaborare semnat intre circ si SC Artis Sidus SRL. Valoarea totala a celor trei contracte semnate in perioada 08.01.2007 – 12.05.2009 este de 443.440 lei.
Pe 23 februarie, ANI a constatat si starea de incompatibilitate in care s-a aflat Brandusa Novac, ca urmare a exercitarii simultane a demnitatii publice de deputat, precum si a functiei de conducere in cadrul „Circ & Variete Globus Bucuresti”. Raportul de evaluare emis de ANI a fost contestat de deputatul PD-L si se afla pe rolul Curtii de Apel Bucuresti – Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal.

Adauga un comentariu