Local

Deputatul Petru Movilă, atac dur la adresa lui Maricel Popa: „A terminat doar 10 km de drumuri județene în mandatul său“

Publicat: 27 apr. 2020

Deputatul ieșean Petru Movilă îl atacă, într-o postare pe pagina se de Facebook, pe președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, pe care îl acuză că a terminat doar 10 km de drumuri județene în mandatul său.

„Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi a supus astăzi la vot, sub numele pompos de masterplan de drumuri judeţene 2021 – 2025, o singură foaie pe care sunt înşiruite aleatoriu nişte drumuri judeţene, fără un calendar bine stabilit, pe ani, fără costuri şi cu menţiunea faptului că oricum cifrele prezentate vor fi supuse reaprobării (?!)

Nu am văzut masterplan mai prost făcut decât foaia prezentată astăzi consilierilor judeţeni. Acest pseudo-masterplan este mai ceva decât cel de autostrăzi făcut de PSD, în 2015, când s-au jucat cu carioca pe harta României. Un document cu un cost de 220 milioane euro care nu are cap şi nu are coadă. Nu există o estimare de costuri, un plan de acţiune pe fiecare an în parte, ci pur şi simplu sunt trecute pe o listă nişte drumuri judeţene. O fiţuică cu care, acest Maricel Popa îşi întăreşte titulatura de cel mai incompetent preşedinte de CJ pe care l-a avut Iaşiul din 1990 încoace. Indiferent de vremurile pe care le trăim, modernizarea drumurilor judeţene rămâne cel mai important obiectiv pentru Consiliul Judeţean. Să vii să supui la vot un aşa-zis masterplan, fără fundamentare, fără viziune, cu o doză de superficialitate crasă, rar văzută în instituţiile statului, este încă o dovadă a faptului că PSD şi Maricel Popa nu dau nici măcar doi bani pe ieşeni.

Deşi în prima pagină a proiectului reprezentanţii CJ Iaşi susţin că vechiul masterplan, 2014 -2020, este implementat în proporţie de 80 la sută, abia aproximativ 10 km de drum judeţean sunt finalizaţi. Cele mai multe sunt trecute la capitolul >, deşi nici aici CJ nu excelează: DJ 208F (Heci – Tătăruşi – Iorcani –limita jud. Suceava) implementat în proporţie de 16%, DJ 246 (limita jud. Vaslui – Scânteia – Drăguşeni – Ipatele – Ţibăneşti) în proporţie de 41%, DJ 208N (Lespezi – Vânători) în proporţie de 15% şi doar două drumuri modernizate în proporţie de peste 80%, respectiv DJ 280B (Tg. Frumos – Cucuteni) şi DJ 207M (intersecţie DN28 – Al. I. Cuza).

Maricel Popa scrie negru pe alb care este realitatea. În atâţia ani de zile, sub conducerea lui, CJ Iaşi nu a reuşit să finalizeze decât patru drumuri judeţene, care însumate, abia dau 10 km. Restul sunt fie în derulare, fie în proceduri de achiziţie. Şi totuşi, conform documentului, acestea au un cost de aproape 200 milioane euro, deşi drumurile judeţului sunt tot în acelaşi stadiu dezastruos. Încă de acum trei ani, PMP a propus scoaterea la licitaţie a tuturor drumurilor judeţene şi angajarea unor credite bancare care să permită finalizarea lor în cel mai scurt timp posibil. Astăzi, nu se poate spune decât că nu există domeniu în care Popa să nu fi făcut un deserviciu ieşenilor. De la măsurile anti-coronavirus luate cu o întârziere fantastică, la modernizări de drumuri rămase doar pe hârtie. 10 km de drum finalizaţi în atâţia ani de zile este un record negativ, care nu poate fi contestat de nimeni şi arată că, în spatele publicităţii masive pe care şi-o face, Maricel Popa are un palmares ca preşedinte de CJ precum drumurile noastre judeţene modernizate: aproape zero“, a scris Petru Movilă pe pagina sa de Facebook.

Comentarii
  • Ce drumuri d-l deputat vorbim de minuni ,Va rog sa mergeti pe asa zisa axa Iasi-Suceava este de strigat la cer ,va rog sa mergeti de la Breazu la Gropnita -Bulbucani sa vedeti ce misto este plangi cica s-au apucat de treaba ,au razaluit drumul si asa a ramas de luni de zile nimeni nu mai misca un pai este dezastru nu se poate descrie in cuvinte acest drum este de 10 ori mai rau ca atunci cind era plin de gropi ,Daca te uit pe site-ul Cj Iasi poze frumoase drum in reabilitare se lucreaza mai rau ca pe timpul raposatului PROPACANDA MINCINOASA ,Daca vizitati acest drum sa-l luati si pe D-l Popa poate asa va sterge minciunile .

  • Bai Ionut, care ai fi tu, se vede ca esti mai retardat si decit Movila si dovada faptului ca mintit faceti o pluimbare de la Pascani la Cotnari – 25 km si vedeti ce drum este – nu il sustin pe Popa dar urasc mincinosii

  • Buna ziua bat pari ,cred ca ti -a citit altcineva ,ce legătură are Pașcani-Cîntări pt tine Dolhasca S-au Bucuresti e acelasi lucru.retardat sa faci pe cine te-a crescut si educat

Adauga un comentariu