Local

Deputatul Petru Movila, atac furibund la adresa Guvernului: „Unde sunt investitiile promise iesenilor”

Publicat: 14 feb. 2017
Stimate Domnule Presedinte, 
Stimati Colegi, 
Stimati parlamentari de Iasi,
Sunt membru al Camerei Deputatilor de 12 ani si niciodata nu am asistat la un asemenea circ. Ce s-a intamplat saptamana trecuta cand s-a votat un buget total nerealist, populist si asumat intr-un moment de inconstienta, de catre acest nou Guvern, nu am mai vazut niciodata.
 
 • Un buget in care Romania nu este compusa decat din partea de Vest a tarii. Unde este Moldova, stimati colegi?
 • Unde sunt investitiile majore promise pentru Iasi? 

Ati venit din patru in patru ani si ati promis marea cu sarea. Insa, imediat dupa ce au trecut alegerile v-ati lepadat de unul dintre cele mai importante bazine de vot ale PSD-ului. Macar dintr-o doza de bun simt si respect fata de alegatorii care v-au adus aici, in aceasta sala, ati putea sa mai alocati un procent in plus pentru modernizarea drumurilor judetene. Ca sa ajunga sa va voteze, nu de altceva.
 Vezi si: Iata ce amendamente au depus parlamentarii Iasului la bugetul de stat

Stimati colegi din PSD, stimate domnule Presedinte, va provoc sa discutati cu cei din Guvernul de anul viitor sa aloce fix atatia bani pentru judetele pe care le reprezentanti, cati s-au alocat anul acesta pentru Iasi. Nu cred ca o sa va placa ce vedeti. Unul dintre cele mai mari judete din tara a primit cei mai putini bani, mai putini decat sase judete din Moldova si de sapte ori mai putini decat Teleormanul. 
Unde este autostrada Iasi – Tg. Mures? Unde este alocarea de fonduri pentru studiul de fezabilitate atat de necesar pentru demararea acestui proiect. Acum cativa ani, colegii dvs, Victor Ponta si Dan Sova ii si taiau panglica. Anul asta nici macar promisiuni nu am avut, ci doar explicatii de genul ca exista o fila nepublicata a bugetului. Tineti file din buget acasa, pe oala de smantana si le scoateti cand vine cineva de la Iasi sa va intrebe de proiectele atat de necesare noua?
 Vezi si: Conducere noua la Partidul Miscarea Populara Iasi. Scantei intre membrii UNPR si cei ai PMP – GALERIE FOTO, VIDEO
 • Domnilor colegi, ce sa mai vorbim despre bugetul pe care tocmai l-am votat? 

Buget unde amendamentele s-au votat precum ouale domnului Nastase. Ati invatat sa numarati pe viitorul iesenilor, pe seama unor investitii de care depinde sanatatea, educatia si accesul la un trai decent pentru mai bine de 770.000 cetateni ai acestei tari.

Ati dat gir unui buget cu un deficit bugetar la limita de 3% din produsul intern brut, intr-o perioada cand economia oricum creste. Asta inseamna ca ati lasat Romania fara nicio marja fiscala si bugetara la urmatoarea criza economica. Sunteti pregatiti sa va asumati o serie de masuri dure, asa cum a fost in 2010? 
 
 • Consiliul Fiscal ne confirma ca o astfel de situatie corespunde unei politici fiscale prociclice, ce apasa pe acceleratie in faza de expansiune, cand economia ar creste oricum. 

Ati creat premisele necesitatii adoptarii de masuri de ajustare structurala in conditii de recesiune, o experienta prin care Romania a trecut deja.

Stimati colegi va invit la o lectie de geografie, sa aflati, din nou, unde este Moldova si in special Iasul. Poate in acest fel va redescoperiti tara si aflati ca mai exista si alte judete inafara de Teleorman, Dolj si Bucuresti.
Sa aveti o zi la fel de buna ca a unui iesean care circula pe drumul judetean Iasi – Tibanesti!


loading...

Comentarii
 • Bravoooooooo. Felicitari.
  Au uitat moldova au uitat promisiunile.
  Sa citeasca si cei ce ne au cersit voturile.
  Nu va mai bateti joc de noi.
  Uniti va lasati interesele si hai sa faceti ceva!

 • Mai PDL-ist de doi lei, bugetul abia a fost votat in Parlament de cateva zile! Cand sa faca interpelari pe tema asta cineva? Ce ti se pare incorect in ceea ce a evidentiat Movila? Ti se pare ca Movila a fost majoritar in comisia de sanatate in toti acesti ani? Crezi ca strategia pe sanatate se face la comisie? Vorbesti ca sa te citeasca familia si sa vada cat esti de „competent”! Vai de capul tau de adevarat PSD-ist!

 • Ar trebui sa iesim la miting si sa nu ne oprim pana nu incepe primul kilometru de autostrada, nu numai noi dar si cei din toate judetele moldovei.

Adauga un comentariu