Eveniment-Social

Deputatul Petru Movila cere continuarea programului de vaccinare impotriva HPV

Publicat: 14 mart. 2012
1
Deputatul PD-L Petru Movila cere continuarea programului de vaccinare impotriva HPV. In acest sens, parlamentarul a inaintat conducerii Ministerului Sanatatii o lista de propuneri si sugestii.
„Intreruperea programului de vaccinare impotriva HPV nu este oportuna iar Ministerul Sanatatii trebuie sa gaseasca solutii viabile pentru continuarea acestuia, atit pentru 2012, cit si pentru anul 2013. Avind in vedere contextul economic actual si faptul ca pentru acest an nu a fost alocat un buget pentru vaccinarea impotriva HPV, consider ca Ministerul Sanatatii ar trebui sa gaseasca totusi o solutie de compromis pentru vaccinarea femeilor care solicita acest lucru”, a declarat deputatul Petru Movila, membru in Comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor.
Deputatul Petru Movila a transmis o serie de propuneri si sugestii discutate impreuna cu reprezentantii ONG-rilor pentru continuarea programului de vaccinare impotriva HPV. Astfel, pentru ca acest program de vaccinare sa continuie si in acest an, dar la o scara mai redusa, Ministerul Sanatatii ar trebui sa achizitioneze 10.000 de doze, pentru care ar urma sa plateasca aproximativ 2.500.000 de lei.
„Pentru anul 2013 s-a propus formarea unui grup de lucru din care sa faca parte experti in comunicare, in epidemiologie, in implementarea de programe nationale de preventie si de sanatate si care sa configureze pe viitor un program eficient de vaccinare impotriva HPV”, a adaugat deputatul Movila.
Comentarii
Adauga un comentariu