Local

Deputatul Petru Movila cere explicatii pentru situatia statiei SMURD de la Podu Iloaiei

Publicat: 03 dec. 2017

Un deputat iesean a solicitat noi explicatii din partea autoritatilor centrale privind masurile implementate pentru statia SMURD de la Podu Iloaiei. Deputatul PMP Petru Movila a solicitat reprezentantilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) ca situatia statiei SMURD sa fie batuta in cuie, iar autoritatile centrale sa explice care este stadiul implementarii proiectului.

"In luna septembrie ati mentionat ca in ceea ce priveste situatia substatiei SMURD de la Podu Iloaiei, Departamentul pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta cauta solutii pentru rezolvarea situatiei, prin emiterea unui act normativ care sa permita rezolvarea problemei personalului de catre serviciile profesioniste pentru situatii de urgenta. In conditiile in care Primaria Podu Iloaiei a anuntat ca substatia va mai ramane deschisa doar pana in luna decembrie si dat fiind faptul ca termenul de inchidere al unitatii se apropie cu pasi repezi, solicit sa se precizeze ce solutii s-au identificat la intalnirile avute in luna noiembrie pe aceasta problema si cand va fi elaborat actul normativ de care ati precizat in raspunsul oferit in luna septembrie la acest subiect. Daca da, cand va fi acesta emis?", a mentionat deputatul PMP Petru Movila.

Citeste si : Revolta socanta in primarie. Angajatii unui serviciu sunt gata de o revolutie impotriva sefilor – FOTO

Situatia statiei de la Podu Iloaiei a intrat si in atentia autoritatilor judetene in urma cu mai multe luni, insa masurile au intarziat sa apara. Serviciul de Urgenta SMURD din orasul Podu Iloaiei se afla la un pas de desfiintare, dupa ce primaria a sistat finantarea programului. Administratia locala nu mai are fonduri pentru a plati angajatii Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD), iar lucrurile se pare ca au scapat de sub control. De cateva luni se tot cauta solutii, insa acestea se pare ca intarzie sa apara.
 

 loading...

Comentarii
  • au crezut multi ca PSD va inflorii Romania,mai ales la Podu Iloaiei unde acest primar care nu stie cu ce se maninca administratia si de o rautate fantastica si avind toate calitatile rele a distrus aceasta localitate.Asa ne trebuie daca am fost prosti,ar trebui sa merge ti sa va rugati si sa l inviatii pe Baciu,ca asa cum a fost el nu a creat atit rau acestei localitati si nici nu a fost atit de razbunator,egoist si prost ca acest Istrate o scursura o societatii.O sate pedepsesca dumnezeu o scinteie si te-ai dus cu tot ce ai agonisit nemernicule.

    • Drag ,,om de rand” trebuie sa stii un lucru daca-l urasti pe acest INFATUAT de Istrate e nevoie de argumente juridice cu care sa arati situatii in care el a gresit! In cazul de fata respectiv cazul smurd Istrate legal nu se face vinovat de oprirea activitatii deoarece ceilalti primari ai localitatilor deservite de aceeasi statie smurd nu au platit contributia lor obligatorie prin lege pentru acest necesar serviciu!! Prin interventia dvs aratati ura nejustificata fata de un primar care aplica corect legile!! Clar?

Adauga un comentariu