Eveniment-Social

Deputatul Petru Movila cere explicatii pentru sumele mici alocate Iasului de Guvern

Publicat: 08 dec. 2017

Un parlamentar iesean s-a aratat nemultumit de modul cum Guvernul Tudose a facut impatirea bugetara pe judete la ultima rectificare. Deputatul PMP Petru Movila s-a aratat nemultumit de faptul ca judetul Iasi a fost lasat din nou la coada clasamentului Regiunii de Nord-Est, cu toate ca are populatia cea mai numeroasa din Moldova.

Liderul organizatiei judetene a PMP Iasi a mentionat ca vinovati de situatia in care a ajuns judetul sunt liderii locali ai PSD, formatiune aflata la guvernare. In opinia lui Petru Movila, alesii PSD Iasi nu au facut mai nimic pentru a sprijini proiectele judetului la nivel central.

Citeste si : SCANDALOS! Iesenii sunt facuti KO de o decizie BOMBA luata de Guvernul Romaniei. Umilinta nu se va opri aici

"Judetul Iasi este ultimul la alocarile bugetare din intreaga Regiune de Nord-Est! Bugetul pentru anul 2018 arata ca Iasul, inca o data, nu exista in intentiile si planurile PSD. Conform propunerii de buget, din sumele defalcate din TVA pentru finantarea cheltuielilor privind drumurile judetene si comune pentru 2018, lucrurile se prezinta cam asa: Vaslui – 14.085.000 lei, Botosani – 13.819.000 lei, Suceava – 12.931.000 lei, Neamt -12.557.000 lei, Bacau – 12.489.000 lei, Iasi- 11.691.000 lei. Nici estimarile pentru 2019 – 2021 nu sunt prea roz. Diferenta va fi de maxim 1,5 milioane in plus", a aratat deputatul PMP Petru Movila.

Sume de ordinul milioanelor de euro au fost impartite recent pe judete, iar la alte capitole au fost facute si o serie de estimari pentru anii ce vor urma. Si de aceasta data, insa, judetul Iasi a fost lasat la coada, mai important pentru actualul Guvern fiind relatia pe care o dezvolta cu baronii locali din judetele invecinate. In timp ce Iasul este cel mai mare judet al tarii si are nevoie de investitii cat mai multe, sumele ce intra in judet sunt mult mai mici comparabile cu judetele invecinate, dar si cu Timis sau Cluj.
 

 

 loading...

Comentarii
  • Pai ce sume vreti daca cretinul asta de Chirica s-a dat cu lepadaturile strazii? De asta a fost ales??? Sau a fost ales pt a ajuta orasul, dat fiind faptul ca se stia ca PSD va fi la putere? Chirica a dovedit ca este ANTIIESEAN , punand orgoliile personale mai presus de cele ale orasului. Dar vor veni ele, alegerile, din nou…

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit