Eveniment-Social

Deputatul Petru Movila cere modernizarea urgenta a drumurilor judetene

Publicat: 26 mai 2017

@ Un parlamentar iesean a cerut autoritatilor iesene sa treaca la demararea proiectului privind modernizarea drumurilor din judet @ La mijloc sunt cateva zeci de milioane de euro pentru modernizarea a peste doua sute de kilometri de drumuri judetene cuprinse in masterplenul judetului

Deputatul Petru Movila a solicitat autoritatilor judetene o atentie sporita pentru proiectul de modernizare a drumurilor din Iasi. Parlamentarul PMP a aratat ca reprezentantii Consiliului Judetean si cei ai Dircetiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor (DJADP) trebuie sa se ocupe de proiectul masterplanului general de modernizare a arterelor din Iasi si sa nu mai piarda timpul.

Citeste si : Deputatul Petru Movila: „Drumurile din judet lasate de izbeliste dupa destramarea USL. Sarada continua in CJ”

„Cel mai mare proiect de infrastructura pentru judetul Iasi este cel al drumurilor judetene. Din acest punct de vedere, Consiliul Judetean trebuie sa scoata la licitatie toate drumurile judetene care sunt cuprinse in master planul de transport al judetului. Asta in conditiile in care la votarea bugetului Consiliului Judetean exista un excedent de peste 75 milioane euro si totodata, prin vot consilierii judeteni au mandatat conducerea institutiei sa faca un credit de peste 30 milioane de euro. Valoarea studiilor de fezabilitate facute la acest moment duce proiectul la aproximativ 110 milioane de euro. Este o solutie corecta pentru ca toate drumurile judetene sa fie scoase la licitatie, nu sunt comune de rang unu sau doi, ci avem cetateni care isi platesc taxele si impozitele si trebuie tratati ca atare”, a mentionat deputatul PMP Petru Movila. Parlamentarul PMP a aratat si ca drumarii trebuie sa se concentreze si pe localitatile unde sunt foarte putini kilometri de asfalt.

Citeste si : Petru Movila: „Drumurile din Iasi, reabilitate cu fonduri europene”

„Trebuie o atentie sporita din partea celor de la judet pentru comunele unde nu exista un metru de asfalt. Nu a existat o strategie pe aceasta tema. E un punct de vedere pe care toti trebuie sa-l sustina. Consiliul Judetean trebuie sa faca aceasta licitatie, cu atentie sporita pentru localitatile unde nu este asfalt. Toti trebuie sa sustinem acest proiect, cel mai important pentru judetul Iasi. Acest proiect va usura interventia masinilor speciale care salveaza vietile oamenilor”, a adaugat deputatul Petru Movila.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu