Actualitate

Deputatul Petru Movilă cere spor de 100% pentru cadrele medicale şi dublarea punctului pentru medicii de familie

Publicat: 24 mart. 2020

PMP solicită premierului Ludovic Orban şi lui Victor Costache, ministrul Sănătăţii, să acorde un spor de 100% pentru medicii, asistentele și personalul auxiliar sanitar implicat în limitarea răspândirii epidemiei Covid-19. Chiar dacă la acest moment, prin modificarea Hotărârii de Guvern nr. 153/2018 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „Sănătate şi asistenţă socială”, s-a luat în calcul majorarea sporului la 85%, liderii PMP consideră că personalul din sistemul medical trebuie răsplătit pe măsura gravităţii situaţiei actuale.

„Medicii, asistentele medicale din spitalele din zonă de risc epidemiologic, angajaţii Direcţiilor de Sănătate Publică, trebuie să primească, pe durata stării de urgenţă, un spor de 100% din salariul de bază pentru condiții de muncă deosebit de periculoase. Abnegaţia de care aceştia dau dovadă în aceste zile, merită tot respectul şi aprecierea noastră. Creşterea sporului de la 85 la 100% este firească şi necesară pentru a trece cu bine peste această perioadă”, a declarat deputatul Petru Movilă, membru în Comisia pentru sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor.

Totodată, PMP cere şi dublarea punctului pe serviciu pentru medicii de familie, pe timpul instituirii stării de urgenţă, prin modificarea Hotărârii pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a contractului cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale.

„Medicii de familie, spre deosebire de medicii din alte specialităţi, nu pot fi încadraţi în condiţii speciale de muncă, din cauza formei de organizare. Prin urmare, pe perioada starii de urgenţă, este necesară reglementarea unui statut special pentru medicii de familie care se supun aceloraşi riscuri ca şi ceilalţi medici”, a completat parlamentarul PMP.loading...

Comentarii
 • Mai debililor! Cadrele medicale nu au echipamente de protectie corespunzatoare!!! Cu ce dracu ii ajuta banii daca crapa? Creati-le conditii, ca bani au.

 • PROOOOOOOOOSSSSTUUUUULLLLLL ,PROOOSTIIIILOOOOR ,acest infect care propune el ,care era la guvernare cind Base inchidea Spitale .
  Ba prostule ,medicina de familie este tinuta de asistentele medicale care ele consulta si tot ele fac vaccinari ,mai nou ele fac totul de la raportari ,retete si consult respectiv vizite la domiciliu .Doctorii de familie sunt navetisti spagari si pusi pe japca ,ploconari ,care in rural nu cunosc pacientii si nici nevoile lor medicale .Asa ca mars de aici cu propunerile tale populiste ,proaste si retardate . Daca vrei voturi propui marirea salariilor la asistentii medicali care sunt pe minim pe economie 1450 lei mai retardule ,nu marire la doctori de familie care au in prezent cel putin 20.000 lei

 • Bre Movila faci ce faci si te lipesti doar de injuraturi si flegme ,prost mai esti ,ai mintea in colturi .Parca ai fi oltean handicapatu-le .Are mare dreptate Crina

 • Acest tractorist de la Țibănești,ne dă mesaje de parcă ar fi in OPOZIȚIE???? Ba porkovan nemernic,ești la guvernare și trebuie sa răspunzi pentru toate nelegiuirile făcute de acești imbecili ! Ai grija Movilă ca prea te dai fată mare și știi bine ca ai băgat mâna adânc in avutul obștesc! PUȘCĂRIE SCRIE PE FRUNTEA TA ȚĂRĂNOIULEEEEEE!!!!

 • Sa vina cei cu pensii speciale si cei cu sporuri nesimtite la salarii sa gestioneze situatia actuala ( judecatori, procurori, notari, etc….)

 • Movilă reprezentantul pe Iasi a turnătorilor PMP ( Poate Mai Pică….vreun mandat) face propuneri aiuritoare! Mă baiatule,tu care jumulesti de ani și ani sistemul medical iesean,chiar ai tupeu maxim când te faci ca nu Cunoști realitățile din sistemul medical iesean!Ai să mai prinzi din trei pe cea mai lungă la alegeri !

 • Doctorii nu au salarii mari? Lucreaza in fiecare zi in trei locuri . Acum au dat de greu , sa munceasca . Nu mai sunt plicuri ce sa faci. Luati doctorii de la Socola cei care sunt in prelungire si pune ti la treaba . Stau 10 dr pt 4 pacienti si au salarii de 2000o lei. Rusine!!!!

 • Si renunta la spagi? Doctorul intors din Franta, diagnosticat cu virus, a trecut pe la spital sa ia niste PLICURI! Intelegi ma, sa ia niste plicuri. Fitzar natia de spagari! Ceva dosare penalle, nuuuu! Dsp l a scos, ca de politicul inca dicteaza! Poate acuma VA MAI RARITI!

 • Pelticul de Muila a distrus sistemul sanitar in urma combinatiilor cu Birliba.Imbecilule,avem nevoie de materiale si echipamente de protectie nu de amagiri electorale!

Adauga un comentariu