Local

Deputatul Petru Movila: Contractarea unui credit pentru achizitionarea autobuzelor a fost decizia corecta! – FOTO

Publicat: 17 iul. 2017
Contractarea unui credit pentru achizitionarea autobuzelor a fost decizia corecta! Intr-un raspuns oferit de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si a Fondurilor Europene se precizeaza foarte clar ca nici macar in iunie 2017 nu erau disponibile fonduri europene pentru achizitia unor autobuze. La data la care ministerul a raspuns la interpelare, 20.06.2017, institutia preciza negru pe alb ca versiunile finale ale ghidurilor celor doua axe pe care se pot cumpara autobuze sunt in curs de definitivare. 
Vezi si: Deputatul Petru Movila cere modernizarea urgenta a drumurilor judetene
Votul PMP din Consiliul Local Iasi in vara anului 2016 a fost solutia corecta pentru ca iesenii sa poata circula in siguranta si in conditii decente. Indiferent de ceea ce s-a promovat in spatiul public la acel moment, PMP a luat decizia corecta pentru Municipiul Iasi
Ministerul Dezvoltarii a confirmat votul, precizand ca sunt doar doua axe prioritare unde este eligibila achizitia de autobuze pentru prestarea serviciului de transport public de calatori:
  •            Obiectivul specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon in municipiile resedinta de judet prin investitii bazate pe planurile de mobilitate urbana durabila al Axei prioritare 4: Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile 
si 
  • Obiectivul specific 3.2 – Reducerea emisiilor de carbon in zonele urbane bazata pe planurile de mobilitate urbana durabila al Axei prioritare 3: Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon.

In ambele cazuri, ministerul preciza ca versiunile finale ale ghidurilor erau in curs de definitivare, estimand ca vor fi publicate cel tarziu in cursul acestei luni.

“88 de autobuze noi nu sunt suficiente. Este un pas inainte, insa cred ca atunci cand se vor putea depune proiecte pe aceste doua axe, Primaria Iasi trebuie sa ia in calcul schimbarea in totalitate a autobuzelor aflate in parcul Companiei de Transport Public. In momentul lansarii apelurilor de proiecte, cei doi consilieri locali ai PMP, Violeta Gaburici si Daniel Piftor vor depune un proiect de hotarare privind innoirea integrala a parcului de autobuze ”, a declarat deputatul Petru Movila.


loading...

Comentarii
  • Asta-i treba ta sa dai explicaţii despre autobuze ? Tu eşti în comisia de sănătate! Ai rezolvat problema Spitalului Regional? Ai scos mizeria cruntă din spitale? Tu vinzi tifonul tău de proastă calitate te ghiftuieşti de bani şi apoi te bagi şi tu în faţă să dai impresia că îţi pasă de proştii care te-au votat! Ruşine cocalarule!

Adauga un comentariu