Local

Deputatul Petru Movilă, despre drumurile ieșene: „Arată ca după bombardament. Tipic pentru Maricel Popa, nu avem nici spital, nici drumuri”

Publicat: 05 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Deputatul Petru Movilă despre drumurile ieșene Arată ca după bombardament. Tipic pentru Maricel Popa nu avem nici spital nici drumuri
Deputatul ieșean Petru Movilă

Deputatul Petru Movilă, despre drumurile ieșene. Deputatul ieșean Petru Movilă a transmis faptul că drumurile din Iași sunt ca după bombardament și acest lucru esti tipic lui Maricel Popa, adică nu avem nici spital și nici drumuri.

Deputatul Petru Movilă, despre drumurile ieșene

Deputatul ieșean Petru Movilă a transmis faptul că dacă până pe data de 15 iulie nu se instalează spitalul mobil de la Lețcani, consideră că banii luați pentru achiziția acestuia trebuie să se întoarcă. Drumurile din Iași arată ca după bombardament, și acest lucru e tipic lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

„Dacă până pe 15 iulie nu se instalează spitalul mobil de la Leţcani, banii care nu au fost plătiţi pentru acesta, trebuie să revină pentru drumurile judeţene pentru care au fost alocaţi.Tipic pentru Maricel Popa , nu avem nici spital, nici drumuri.De asemenea şi cei care au fost plătiţi, trebuie recuperaţi în totalitate.Termenul de realizare a acestui spital, e depăşit de multă vreme.

Poate aţi fost să vedeţi cum arată aceste drumuri, sunt ca după bombardament.De la Manzatesti spre Bosia se circulă pe lângă drumul judeţean, de la Podul Iloaie la Mădârjac, dezastru total.Se ajunge la Popeşti şi Mădârjac mai uşor prin Dumeşti sau pe drumul forestier prin Voineşti.Macaresti-Grozesti-Mosna şi din drumul judeţean spre Andrieşeni e la fel.

Pe drumul judeţean Iași-Horlești-Movileni-Gropnita-Gocuri–Coarnele Caprei-Belcesti-Ceple ita-Scobinti-Lespezi, abia se lucrează.”, a transmis deputatul Petru Movilă, PMP Iași.

Spitalul mobil de la Lețcani, pentru bolnavii de COVID-19, a fost abandonat. Firma din Turcia nu a mai livrat niciun echipament medical

Conform caietului de sarcini făcut de ADI Euronest, firma câștigătoare, în speță Global LLC, trebuia să primească un avans de 30 la sută din contract. Asta înseamnă că turcii au încasat circa 4 milioane euro în avans. Pentru acești bani, firma din Turcia a adus doar cele 13 containere pe care le-a lăsat la parcul de la Lețcani. În acest caz sunt două variante pentru întârzierea livrării echipamentelor.
Fie turcii au tras o păcăleală și au încasat 4 milioane de euro fără a mai aduce și altceva, fie așteaptă restul de bani din contract. Global LLC trebuie să aducă și celelalte 88 de containere și echipamente medicale necesare la funcționarea spitalului mobil de la Lețcani pentru tratarea pacienților de COVID-19.

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, artizanul eșecului cu spitalul mobil de la Lețcani

În data de 28 mai au fost descărcate pe platforma parcului agroindustrial Transagropolis 13 containere aduse cu camioanele din Turcia. Atunci au fost prezenți Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, dar și Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Cele două consilii sunt singurele din zona Moldovei care au pus banii pentru proiectul spitalului mobil. Cu toate acestea, niciunul nu a avut ceva de comentat, ci ambii s-au dat în spectacol și au urcat pe un container pentru „a ajuta” muncitorii.
Reporterii cotidianului BUNa ZIUA IAȘI au încercat să ia legătura cu Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, însă acesta nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a comenta situația.

Spitalul mobil de la Lețcani ar trebui să aibă 250 de paturi și echipamente de ultimă generație

Unitatea medicală ar trebui să aibă 250 de paturi și echipamente de ultimă generație pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19. Numai că și cele 13 containere aduse deja prezintă mari probleme. Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, ar trebui să explice ieșenilor de ce s-a ajuns ca o firmă cu mari probleme să primească milioane de euro din bani publici pentru un contract care nu a mai fost respectat. În mod normal, spitalul ar fi trebuit să funcționeze la această oră, să primească pacienții infectați cu COVID-19. Datele s-au decalat, cei de Iași au susținut și că restricțiile din Turcia au dus la întârzierea livrării echipamentelor.

Adauga un comentariu