Local

Deputatul Petru Movila: ”Este medicina de familie o activitate privata sau nu?”

Publicat: 11 iul. 2019
1

Deputatul Petru Movila, aduce in vedere intr-o postare facuta pe site-ul de socializare: ''Este medicina de familie o activitate privata sau nu?''. Deputatul sustine ca aceasta problema trebuie clarificata, prin corectie legislativa. De asemenea, Petru Movila precizeaza ca toata activitatea de medicina de familie este reglementata de stat, lege, contract cadru cu CNASS, tarife de servicii si altele.

Deputatul Petru Movila, despre legea salarizarii bugetarilor: ''Este incompleta''

''Este medicina de familie o activitate privata sau nu? Si sunt multe activitati in sistemul de sanatate, cu acelasi statut juridic.
Este o problema care trebuie clarificata, prin corectie legislativa, pentru a reusi sa platim corect medicii de familie si asistentii de la cabinete. Toata activitatea de medicina de familie este reglementata de stat, lege, contract cadru cu CNASS, tarife de servicii, numar de consultatii zilnice si altele. Medicul de familie si echipa de la cabinet sunt cei care lucreaza in conditiile impuse de stat. Daca este o activitate privata, trebuie sa aiba si ei un cuvant de spus si venituri pe masura muncii. Daca nu, statul trebuie sa ii plateasca la fel ca pe medicii si asistentii din spitale. Pana nu clarificam aceasta dilema va fi greu, dar nu imposibil, sa avem medici de familie si asistenti medicali bine platiti
'', scrie Petru Movila,  pe pagina sa de Facebook.

Comentarii
  • ATITA TIMP CIT PE MEDIC IL POTI CERCETA SI ARESTA PT.ABUZ IN SERVICIU INSEAMNA CA NU VORBIM DE PRIVAT ,TREBUIE REGLEMENTATA ODATA ACESTA SITUATIE CA SUNT INECHITATI LA SALARIZARE .

  • Exact, cadrul legislativ trebuie bine clarificat, dar sa fie si corect fata de medici si ceilalti angajati.
    Nea’ Petrica, profit sa intreb, am impresia ca NU SE DORESTE(mai ales din afara) ca provinciile romanesti sa fie conectate printr-o infrastructura (rutiera, cai ferate etc) care sa asigure un flux rapid si eficient de persoane, marfuri. Acest lucru accentueaza decalajul intre provincii. MA INSEL???

    • Nea Petrica trebuie facut ceva ca asistentele medicale de la cabinetele de familie sunt bataia de joc a sistemului medical ,oare nimeni de la Bucuresti nu gindeste ca aceasta patura sociala are ceva carte si muncesc si au un aport important la mentinerea sanatatiii familiiilor si in special a copiiilor care trebuie vaccinati si tratati corespunzator ?

  • Nea Petrica ,matale ai o functie care iti permite sa faci propuneri legislative ,arata ca poti face politica in sprijinul celui care te-a ales si iti mai spun un lucru ,sunt multi doctori si mai multe asistente la medicina de familie care te vor aprecia si de ce nu ,chiar VOTA .

Adauga un comentariu