Eveniment-Social

Deputatul Petru Movila: „Legea traseismului transforma voturile in marfa de schimb intre partide”

Publicat: 18 sept. 2014
1
Ordonanta de Urgenta propusa de Liviu Dragnea, care permite edililor locali, chiar inainte de alegerile prezidentiale, sa schimbe partidele politice, fara a-si pierde mandatul, a fost respinsa ieri, printre cei care au votat impotriva acestui proiect de lege controversat numarandu-se si deputatul iesean Petru Movila. Acesta este de parere ca legea „transforma voturile oamenilor in marfa de schimb”, iar PSD a atacat „cel mai de pret drept al romanilor”.
„Am votat impotriva Ordonantei de urgenta  55/2014 care permite migratia politica a alesilor locali in concordanta cu principiile si declaratiile mele de pana acum. Am dat un vot negativ unei legi care nu face altceva decat sa transforme votul oamenilor in marfa de schimb intre partide si sa intervina asupra modului in care au decis romanii ca vor sa fie reprezentati in admnistratiile locale si judetene in 2012. PSD a atacat cel mai de pret drept al romanilor, votul, si au decis ca reprezentantarea politica se va face la masa verde, in functie de cum le este lor mai bine.
Ce s-a intamplat astazi in Camera Deputatilor nu este altceva decat un vot victorios al opozitiei asupra incercarii lui Victor Ponta, premierul candidat la alegerile prezidentiale, de a-si asigura linistea. Din pacate pentru el, membrii coalitiei parlamentare formate in jurul PSD, au tratat cu dispret  Ordonanta Dragnea. Cel mai probabil, la votul final din Senat, PSD se va mobiliza si va trece ordonanta, insa, ceea ce s-a intamplat acum nu ofera nici o garantie primarilor, consilierilor locali si consilierilor judeteni, ca  pot dormi linistiti.
Acestia trebuie sa inteleaga ca, pentru PSD, ei nu reprezinta decat o marfa, ca singurul lucru care conteaza este semnatura lor pe noua adeziune si ca sunt exact ceea ce spunea Zgonea ca sunt parlamentarii pentru el: morcovii si zarzavaturile lui. Singurul lucru pe care PSD il ofera este liniste. Trecerea la partidul lui Ponta si al tatucului Iliescu nu inseamna decat doi ani de liniste, fara controale indreptate impotriva lor, si fara amenintari. Altceva PSD nu are ce sa ofere noilor veniti, mai ales cand nu are ce sa dea nici macar propriilor primari”, spune deputatul iesean.
Comentarii
Adauga un comentariu