News Flash:

In razboiul cu presa,

Deputatul Petru Movila, mana in mana cu interlopii

23 Noiembrie 2010
6035 Vizualizari | 9 Comentarii
Petru Movila
• Intr-un proces deschis de deputatul PD-L Petru Movila cotidianului BUNå ZIUA IASI, parlamentarul a apelat la serviciile avocatului Ana Bastovoi • Aceasta este amanta consilierului municipal Sorin Ionescu si sora lui Andrei Bastovoi, care a fost condamnat la sase luni de inchisoare pentru ca a santajat si amenintat jurnalisti de la BZI

Mai "pe fata" de atat nu se putea! Gasca dubiosilor din PD-L face front comun. Avocata deputatului Petru Movila este chiar amanta consilierului local Sorin Ionescu, Ana Bastovoi. Aceasta il reprezinta pe Movila intr-un proces deschis de parlamentarul PD-L impotriva cotidianului BUNA ZIUA IASI. Prima data, legatura dintre Movila, Ionescu si familia Bastovoi a fost dezvaluita intr-un dosar penal, care s-a finalizat cu trimiterea in judecata a lui Sorin Ionescu si a lui Andrei Bastovoi, fratele amantei. De altfel, acesta din urma a fost condamnat la sase luni de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de doi ani si jumatate. De asemenea, instanta de judecata l-a obligat pe Andrei Bastovoi sa plateasca despagubiri morale in valoare de 50.000 lei, 25.000 lei pentru fiecare dintre ziaristii de la BUNå ZIUA IASI pe care i-a santajat. Procurorii l-au acuzat pe Bastovoi ca, la comanda lui Ionescu, i-a sunat pe ziaristii de la BZI si i-a amenintat pentru a opri publicarea unor anchete jurnalistice. "Stim unde locuiesti, te facem bucati si te aruncam in Bahlui", i-a spus Andrei Bastovoi jurnalistului Constantin Mazilu. Ionescu si Bastovoi au mai fost cercetati si pentru incendierea usilor a doi angajati din primarie. Este vorba de arhitectul sef Tudor Vericeanu si de seful Serviciului Urbanism, Ana Maria Tarziu.

Stenograme compromitatoare

In perioada in care oamenii legii efectuau cercetari in acest dosar, deputatul Petru Movila a incercat sa intervina pe langa sefii de la acea vreme ai Inspectoratului de Politie al Judetului Iasi pentru a obtine o solutie favorabila pentru Sorin Ionescu. Toate acestea sunt dovedite de interceptarile telefonice in care Movila ii spune lui Ionescu sa mearga la seful IPJ de la acea vreme, Liviu Zanfirescu, pentru a rezolva problema.
In randurile de mai jos, cotidianul BUNå ZIUA IASI publica stenograma convorbirilor dintre Movila si Ionescu. Parlamentarul PD-L il invata pe Ionescu cum sa procedeze cu seful Politiei, Liviu Zanfirescu, pentru a-si rezolva problema cu legea. De asemenea, in acelasi dosar au fost interceptate convorbiri purtate intre Sorin Ionescu, Ana Bastovoi si Andrei Bastovoi.

Convorbirea telefonica interceptata pe 15.12.2008, ora 13.20, purtata intre Sorin Ionescu (nr. tel. folosit: 0731.83.XX.XX) si deputatul Petru Movila (nr. tel. folosit: 0744.81.XX.XX).

Petru Movila (P.M.): Da, SORIN.
Sorin Ionescu (S.I.): Eu n-am inteles ieri, tu ai plecat la Bucuresti sau esti acasa?
P.M.: Da, da, da. Am plecat la Bucuresti.
S.I.: Esti la Bucuresti.
P.M.: Ihi.
S.I.: Bine. Ca de acolo suntem derutati, nu stiu ce-o fi. Da' stii ce voiam eu sa te rog? Era cel mai esential. Cand vii acasa, voiam sa-ti cer sprijinul pe la consilierii locali cu FITUICA AIA DE ZIAR, POATE O SCOATEM LA CAPåT.
P.M.: Da.
S.I.: Ca eu voiam sa ma duc astazi la IPJ (Inspectoratul Judetean de Politie - n.r.), dar se pare ca nu depinde de... seful IPJ-ului (neinteligibil). De altii.
P.M.: JOSANU?
S.I.: Da.
P.M.: De CRIMå ORGANIZATå sau de nu stiu ce.
S.I.: Da. Pai, n-ai.... (neinteligibil)
P.M.: E un mafiot al lui PLAI (Ghiorghi Plai, fostul sef al IPJ Iasi, promovat ulterior pe functia de sef al Politiei Romane - n.r.). Vorbim, SORIN. Ma gandesc.
S.I.: Trebuie sa vad de cine depinde si cine il... (neinteligibil), stii?
P.M.: Ihi.
S.I.: Asta-i problema.
P.M.: Ma, da' poti sa te duci direct si la ala: "Domle', sunt in grafic la voi? Am probleme?".
S.I.: Da. Da. A!
P.M.: Bine. Bineinteles.
S.I.: Eu la 3 oricum ma duc la ZAMFIRESCU (Liviu Zanfirescu, fostul sef al IPJ Iasi - n.r.), ca aveam altceva.
P.M.: Nu, da' poti sa-l cauti pe JOSANU (Ioan Josanu, seful serviciului de investigatii criminale, serviciu care a instrumentat dosarul in care au fost amenintati si santajati jurnalistii cotidianului BUNå ZIUA IASI - n.r.). "Domle', am vreo problema? Ia zi-mi."
S.I.: Da.
P.M.: "Ca tot umbla lumea prin targ. Am venit sa te intreb direct, sa-mi spui. Este sau nu este vreo problema?"
S.I.: Da. Cred ca ai dreptate.
P.M.: Auzi? Ca doar nu pierzi nimic.
S.I.: Cred ca asa e de facut.
P.M.: Da. Ii spui: "Ba, daca am vreo problema, vreau sa ma invitati, daca ceva, daca nu vreau, sa nu-mi murdariti numele... (neinteligibil)
S.I.: Ai dreptate. O sa pot sa ma bazez cand de intorci sa vedem daca avem vreun sprijin?
P.M.: Da. Vorbim. Ihi.
S.I.: Da? Vorbim.
P.M.: Da. OK, SORIN. Pa.
S.I.: Pa, Pa.

Convorbirea telefonica interceptata pe data de 11.12.2008, ora 18.04, purtata intre Bastovoi Ana (concubina lui Ionescu - n.r.), telefon folosit 0744.62.XX.XX, si o persoana de sex masculin neidentificata, nr. tel. folosit 0744.66.XX.XX, are urmatorul continut.
Barbatul neidentificat va fi notat cu X. Acest X este unul dintre prietenii lui Andrei Bastovoi. Politistii de la Investigatii Criminale au gasit cartela telefonica pe care Andrei Bastovoi a folosit-o pentru a-i ameninta cu moartea pe jurnalistii cotidianului BUNå ZIUA IASI. Ulterior, au verificat toate telefoanele date de pe aceasta cartela. Politistii au luat legatura cu persoanele sunate. Convorbirea de mai jos este purtata de Ana Bastovoi cu unul dintre cei intrebati de Politie in legatura cu telefoanele primite de pe cartela folosita de Bastovoi.

X.: Da.
Bastovoi Ana (B.A.): Scuza-ma, ca ma sunase cineva, care tot asa ma suna tot timpul.
X.: (neinteligibil)... Cred, cred, nu-i bai.
B.A.: Da.
X.: De asta voiam...
B.A.: Da' pe tine cu ce... de ce te-au chemat? Ca sa te intrebe de frate-meu sau... (neinteligibil)...?
X.: Hai sa va spun o chestie acum. Nu ca... stiti cum e... de multe ori, vorbele sunt interpretate la telefon. Dar eu sunt sigur ca telefoanele sunt ascultate atat la mine, cat si la dvs.
B.A.: Da, da.
X.: Si nu din cauza mea sau asa. cat si la fratele dvs, banuiesc eu... si n-as vrea sa intram intr-o chestie si eu si dvs. Ca tainuim pe cineva sau tinem cu cineva sau cine stie ce ascund ceva pana la cap si la coada.
B.A.: Am inteles, da.
X.: De asta am vrut sa va zic in fata, in patru ochi, nu la telefon. Ca eu zic o chestie la telefon si dupa aia se interpreteaza altfel la ei, cat si la noi si nu stiu unde, de asta. Nu erau mai mult de doua minute.
B.A.: Da, am inteles.
X.: Daca asa, maine, cum spuneti dvs.
B.A.: Da, pai, ne vedem maine, ca nu pot sa ies astazi.
X.: Ei, da, da, cred.
B.A.: Iti dai seama ca ma intereseaza.
X.: M-au intrebat de alte persoane, de alte si alte persoane daca cunosc. Da' eu chiar nu cunosc, din anturajul lui, al dvs sau asa.
B.A.: Da.
X.: Si chiar nu cunosc, pe buna dreptate. Si daca cunosteam... nu ca tin cu dvs, spuneam nu stiu, nu ma intereseaza, fac... ca tiganul, n-am vazut nimic.
B.A.: Da.
X.: Am ramas uimit si... eu la inceput n-am intrebat si dupa aia am zis: Domnule,... (neinteligibil)... si n-a vrut sa-mi spuna de ce si cum intreaba chestiile astea. Intelegeti?
B.A.: Da, am inteles.
X.: E un dosar ceva, penal.
B.A.: Da.
X.: Asta-i toata...
B.A.: Am inteles.
X.: N-am vrut sa va sperii, sa va... nu stiu sau treaba... poate stiti sau nu stiti... nu stiu, da'...
B.A.: Nu, eu stiu ca l-a chemat odata cu un rahat de cartela de telefon care a cumparat-o el de la unul din ziar, asta stiu.
X.: Ce telefoane foloseste, ce telefoane a folosit...?
B.A.: Ei, inseamna ca e tot cu rahatul ala. N-am inteles ce s-a intamplat si cine a facut...
X.: Bine, da, nu ca nu... ar fi... sa dea bunul Dumnezeu sa fie ceea ce spuneti dvs. Ma gandesc sa nu fie ceva rau pentru el.
B.A.: Da, pai asta-i.
X.: Eu n-am nimic. Eu, de fapt...
B.A.: Despre asta e vorba, cumparase o cartela.
X.: Da, da. L-a cunoscut.
B.A.: Si acum, aia asculta toate telefoanele si la toata lumea care exista in agenda lui.
X.: M-a intrebat daca cunosc vreun consilier, ca nu stiu ce si nu stiu cum. Eu, doamna... nu stiu, domnule, nimic si n-am vazut in viata mea si nu stiu nimic. Asta va jur si...
B.A.: Ihi.
X.: Nu stiu care e situatia, dar oricum, nu (?) e buna pe de o parte, intelegeti?
B.A.: Ihi.
X.: Intelegi? Nu e buna.
B.A.: Cum il cheama pe ala... JOSAN?
X.: Nu, nu, nu, pe domnul ala... stati ca acum ma gandesc. Ceva cu... cum il cheama pe omulet, pe politai? (NLR se adreseaza unei alte persoane) SCHIOPU de la CRIMA ORGANIZATA si nu ce si nu stiu cum.
B.A.: Aaa, nu inteleg ce nene este, da', in fine.
X.: Eu ce-am prins am sa va zic in patru ochi.
B.A.: Da. Pai, hai ca te sun eu maine, da.
X.: Bine, bine. Scuzati deranjul. Sarut mana.
B.A.: Bine. Multumesc tare mult.
X.: La revedere, sarut mana.
 
Convorbirea telefonica interceptata la data de 18.12.2008, ora 09.10, purtata intre Bastovoi Ana (numar telefon folosit 0744.62.XX.XX) si fratele sau, Bastovoi Andrei (numar telefon folosit 0731.83.XX.XX). Deoarece dupa prescurtarea numelui, la cei doi raman aceleasi initiale, Bastovoi Andrei va fi notat cu X. In aceasta discutie, cei doi frati se refera la incendierea usilor apartamentelor in care au locuit arhitectul sef al orasului, Tudor Vericeanu, si sefa serviciului de urbanism, Ana Maria Tarziu.

X.: Da, sor'mea.
B.A.: 'Neata! Unde esti?
X.: Sunt la Valea Lupului.
B.A.: Am dezlegat misterul, am gasit intr-un dosar de-al meu adresa de la JOSAN, sa-i dea copii dupa toate actele din dosar ca s-au dat foc la usile oamenilor. (Rade)
X.: S-au dat foc la usile...!
B.A.: Alea ce scria ma, prin ziar. S-au dat foc la usile lui VERICEANU si a nu stiu cui...
X.: Ihi, Ihi.
B.A.: Asta ancheteaza, il sun cu insistenta(?) si nu raspunde. Zi-i sa-mi raspunda, daca vrei (?).Pa.
X.: Are treaba acum... (neinteligibil)... Am platit gazul, sa stii.
B.A.: Pa.

Convorbirea telefonica interceptata la data de 18.12.2008, ora 09.29, purtata intre Bastovoi Ana (numar telefon folosit 0744.62.XX.XX) si Ionescu Sorin (numar telefon folosit 0731.83.XX.XX).
B.A.: Hai, sa-ti spun eu ceva...
I.S.: Ia zi-mi tu ceva...
B.A.: Am dezlegat misterul in dosarul ala penal cu primarii, cu autoritatile. Am gasit adresa din partea lui JOSANU, semnata si de ZANFIRESCU, deci poti sa te duci linistit ca depinde de ZANFIRESCU asta.
I.S.: Da.
B.A.: In noaptea nu stiu care s-a dat foc la o usa, in Aleea Rozelor. Va rugam sa ne dati copii dupa dosarul asta care-l avem si noi. Deci, pentru dat foc la usi va cerceteaza.
I.S.: Ce copie? Stai un pic... copie. De la ce copie?
B.A.: Dupa dosar.
I.S.: Dosarul care, Ana?
B.A.: Care-l avem, cum ti-am spus... Plangere impotriva rezolutiei procurorului cu autorizatia ta de construire cu NICHITA si cu VERICEANU.
I.S.: Aa, alea care nu s-au anchetat penal si dupa aia...
B.A.: Da, da si au scris aia de la ZIUA, probabil ca tot ei au facut si plangerea ca tu dai foc la usile oamenilor ca nu-ti da autorizatia.
I.S.: Nu-mi da autorizatia, exceptional, da.

S-a dat foc!

B.A.: Probabil ca ANDREI (Andrei Bastovoi - n.r.) le-a spus sa le dea foc. (Rade).
I.S.: Da, da, ANDREI cu CRIMA ORGANIZATå.
B.A.: Despre asta e vorba.
I.S.: Si la dosar ce vor astia... POLITIA? Ca sa stiu de ce ma duc eu la ZANFIRESCU, ce vreau?
B.A.: Deci, este adresa din partea MINISTERULUI INTERNELOR, INVESTIGATII CRIMINALE...
I.S.: Da.
B.A.: In noaptea de 20.12.2008, deci macar inca nici n-a fost 20.12.2008.
I.S.: Du-te! Urmeaza a fi dat foc.
B.A.: Da. S-a dat foc la usa lui Vlad... PITICARU VLAD sau nu stiu cum il cheama...(PITICARU VLAD a cumparat apartamentul a carui usa a fost incendiata, de la Ana Maria Tarziu. Cei care au incendiat insa nu aflasera ca Ana Maria Tarziu vanduse apartamentul).
I.S.: Habar n-am, nu stiu.
B.A.: Tu n-ai alta treaba... (neinteligibil)...
I.S.: Da' n-ai adresa aia ca sa ma duc la ZANFIRESCU?
B.A.: Pai, este la dosar. Putem face copii... de pe ea.
I.S.: Pai, nu se pot face copii? Hai, te rog.
B.A.: Dar cand coboara dosarul jos... (neinteligibil)...
I.S.: Hai, fa tu cumva, vezi cum coboara cu TUFEANU (avocatul lui IONESCU - n.r.), ca el le coboara mai rapid dosarele.
B.A.: Nu, ca e la TRIBUNAL, n-are el treaba la TRIBUNAL. Hai sa-ti zic.
I.S.: Asa.
B.A.: Va rugam sa ne dati, furnizati copii dupa dosarul asta pentru ca s-a dat foc lui PITICARU VLAD.
I.S.: Din cauza ca e cercetat primarul.
B.A.: Da, IOAN... JOSANU IOAN si ZANFIRESCU.
I.S.: EXCEPTIONAL.
B.A.: Da.
I.S.: I-auzi. Eu am zis ca ma duc la aia (?) cu buna ziua si ala... l-am sunat pe comisar, ala unde-am fost cu VARVARA, stii?
B.A.: Da.
I.S.: Si l-am sunat pe comisar si ala cica nu poate sa-mi dea prin telefon, sa ma duc acolo sa-mi dea relatii. Deci, oamenii imi pun talpi pe ce plangeri fac eu, au MILITIA alaturi de ei, sau cum?... (neinteligibil)... inteleg acum.
B.A.: Da, pai nu mai poti sa te judeci nici penal, nici civil ca se interpreteaza ca dai foc la usile oamenilor.
I.S.: Nu mai voie sa ma mai judec, sa-i chem in judecata.
B.A.: Faci CRIMA ORGANIZATA, da.
I.S.: Deci, nu-i mai pot chema in judecata de acum.
B.A.: Da.
I.S.: EXCEPTIONAL.
B.A.: Deci, despre asta e vorba.
I.S.: Da' ai putea sa-mi faci o copie de la aia? Hai, te rog, fa-mi o copie, ca vreau sa ma duc cu ea la ZANFIRESCU, sa-l intreb ce vrea... si la dl JOSANU. Ca atunci inseamna ca sunt implicat eu direct, acum am dovada. Am cu ce sa... nu ma pot trimite la plimbare... stii.
B.A.: Da.
I.S.: Da ca ma duc sa-i intreb: "Bai, oameni buni, da' voi ce faceti? Sunteti de partea administratiei corupte si abuzive? Ce vreti voi aici?".
B.A.: Da.
I.S.: Nu putem obtine, hi?
B.A.: Acum nu pot, saptamana asta n-am cum s-o obtin ca raman la judecator dosarele ca sa faca incheierile. N-am cum sa fac copii acum.
I.S.: Ihi. Deci, hartia trimisa de MILITIE acum acolo eu inteleg ca e in favoarea primarului sau ceva... domnule, nu astia sunt vinovati ca nu-i da lui IONESCU autorizatia, IONESCU le da foc la usi sau ce spune?
B.A.: Nu, n-are nici o legatura, nu-i facuta nici o legatura intre dat foc la usi si dosarul asta. Pur si simplu, vor copii dupa dosarul asta pentru ca s-a dat foc la o usa.
I.S.: Aha. I-auzi.
B.A.: Nu are nici o legatura.
I.S.: Da' a luat foc si casa de langa noi, tot eu cred c-am pus.
B.A.: Pai, da. (rade)
I.S.: Tot ce arde prin IASUL asta e al meu.
B.A.: Da.
I.S.: Auzi? L-am trimis incolo, nu stiu daca aveai nevoie de el, ca mi-a venit un FAX de la Chisinau si l-am trimis. Acum o sa stea pana maine.
B.A.: Nu, avea nevoie sa plateasca gazul.
I.S.: A platit.

Urmeaza prezentarea unei discutii telefonice intre Sorin Ionescu si complicele sau, Andrei Bastovoi, care arata ca cei doi au aflat ca sunt interceptati si, deci, sa discute numai intre patru ochi pentru a evita rigorile legii. Convorbirea a fost interceptata la data de 02.12.2008, orele 17.51.
I.S.: Salut!
B.A.: Salut, salut!
I.S.: Ia zi! Cum a fost pe acolo? (la audierile anchetatorilor - n.r.). Despre ce a fost vorba? Poti vorbi... sau nu poti?
B.A.: Dar cel mai bine vino acasa.
I.S.: Da, vin acusi. Hai!
B.A.: Te astept.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Sorin_Ionescu
andrei bastovoi stenograme compromitatoare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (9)

Barbu Marian  | #132459
Povesti... simple povesti.... dar poate prezentati opiniei publice cum ati intrat in posesia convorbirilor.... asta pentru cazul in care inregistrarile nu le-ati facut chiar voi, cu aparatura achizitionata de sefii vostri....
ilie  | #132472
cum ati facut rost de stenograme? asta e facatura sau ne spuneti de unde le aveti?
mos Ion Roata  | #132510
Se putea ca "Buna-i Zoia de Iasi" sa-i scape moda stenogramelor ? Si-au gasit si clientul, numai ca lumea nu-i mai crede. Povesti... simple povesti...., vorba domnului Barbu Marian de mai sus
sergiu  | #132529
nu cred ca nu e adevarat ... oricum si el este un hot acest petru movila...nu inteleg de ce nu il duc la puscarie..
no name  | #132530
petru movila....acest hot ar trebui dus la puscarie si sa ramana acolo ca merita
zapacitu  | #132531
petru movila este unul dintre cei mai mari mafioti politici din iasi..
toata lumea stie asta dar nimeni n uface nimic in privinta asta...de ce ??
simi  | #132589
acum ceva timp l-am critica pe acest tzaranoi parvenit,si imediat o pupistcurista mi-a sarit in cap.Spuneam ca datorita acestor parveniti de care politica noastra este plina si tzara in mizerie,noi cei de obirsie oraseni nu mai incapem.Peste tot numai ei:la functii,la ciolan,la cascaval ,etc;ba fratilor mai lasati si la alti!!!mai mergeti la tzara la voi s-a mai dati cu sapa s-a mai alergati dupa vaci si nu dupa functii si ciolane;movila asta care nu-i incape limba in gura,cind a venit la oras sarea peste liniile de tramvai de frica s-a nu fie curentat,si acum a ajuns mare vedeta ,un tzaran parvenit-ce mare lucru a facut el s-a ajunga deputat?exact ca pe vremuri-;s-au ale intre ei toti tzaranoii de la PDL:uitativa la ei nici unul nu este iesean toti provin de la tzara;cei doare pe ei de orasul meu?au venit cu un singur scop acela de a parveni cu orice pret;durerea cea mare este ca i-am primit ,i-am gazduit,i-am instruit,i-am omenit,si ei ce au facut pt acest oras?????la suprafata ne face capul patrat ca au facut si dres;dar realitatea este alta ce-a care usurel usurel apare la suprafata;asa ca mai petrica de la voinezia s-au mironezia dute la mamaica ta la sapa si la alergat vacile pe toloaca ca daca mai stai pe la oras ,s-ar putea s-a ai parte de o gazda pe DR.vicol-astept pupistcurista de serviciu la fileu-ca deh petrica are destule mai ales in domeniul sanitar,nu-i asa Maria?
marius  | #132594
acum 2 ani ma aflam in aeroportul Iasi-urma s-a plec in strainatate la fiul meu care se casatorea.Dar ce-mi vad ochii un cocosel si un ochelarist se comportau ca si cum mamica lor(de fel niste amarite de tzaranci)i-a fatat in aeroporturi s-a macar prin avioane.Cei 2 erau movila si oprea.Si atunci ca si acum ma apuca scirba si greata cind ie vad si aud de ei:unul a transformat FEEA in SRL-care scoate pe banda rulanta economisti,s-au mai bine zis ;purtatori de diplome universitare fara valoare(unde si cine va mai angajeaza?)nu-i pacat de bani parintilor vostri-ati imbogatit niste escroci in frunte cu oprea si terminind cu actualul rector(si asta de aceeasi origine rurala)cit despre movila stie toata lumea ce afaceri face -ilegale-si nimeni nu se atinge de el,oare de ce?s-au nu s-a zugravit inca celula din Copou?ne va spune el cit face pt iasi si pt sanatate cit se zbate el s-a ne fie bine,si cum alti si opozitia ii pune bete in roate:si noi il vom crede si vom fi alaturi de el:Nu domnilor parveniti,nuuu!datorita voua fiul meu a ales strainatatea si ca el sunt sute si maine vor fi mii de tineri care vor alege sa emigreze decit s-a traiasca intr-o tzara condusa si umilita de specimene ca voi:si strig in gura mare tinerilor -fugitii nu va lasati amagiti de acesti tzaranoi parveniti si lasati-ne pe noi la urma cu ei s-a stingem lumina:
ViorelB  | #134844
Bine zis dnul Barbu...ce titluri si scenarii...mai uita-te si la Nikita sa vezi adevarate manevre daca tot va dati mari anchetatori in favoarea cetatenilor din Iasi.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2666 (s) | 23 queries | Mysql time :0.147172 (s)