Local

Deputatul PMP, Petru Movilă a depus lista cu candidaţii pentru alegerile parlamentare de pe 6 decembrie – FOTO, VIDEO

Publicat: 20 oct. 2020
PMP Iași a depus lista pentru alegerile parlamentare 2020. Deputatul Petru Movilă
PMP Iași a depus lista pentru alegerile parlamentare 2020. Deputatul Petru Movilă

Deputatul PMP, Petru Movilă a depus lista cu candidaturile pentru alegerile parlamentare de pe 6 decembrie. Alături cu echipa PMP, deputatul ieşean a intrat, oficial în cursa pentru un post de parlamentar în Camera Deputaţilor.

Petru Movilă va deschide lista pentru Camera Deputaţilor, iar prof. dr. ing. Dorina Isopescu, decanul Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii din cadrul Universităţii Gheorghe Asachi va deschide lista pentru un loc de parlamentar în Senatul României

Deputatul Petru Movilă a vorbit despre priporitatile PMP în viitorul mandat legislativ

Într-o declaraţie de presă, deputatul PMP a vorbit despre proiectele majore pe care formaţiunea pe care o conduce le are pentru viitorul mandat legislativ. Movila a explicat faptul că PMP are, pe listele pentru Senat şi Camera Deputaţilor, numai candidaţi care sunt din Iaşi. Din aceste considerente, ieşenii vor putea vota doar ieşeni. Petru Movilă atrage atenţia că în fiecare an, la Iaşi au fost paraşutaţi de la centru, candidaţi care nu au avut nicio legătură cu Iaşul şi care nu au avut nici măcar cabinet parlamentar în localitate:

Suntem obişnuiţi să fim responsabili. PMP, Organizaţia Judeţeană a depus lista de candidaţi pentru alegerile parlamentare. O listă de ieşeni, o listă formată doar din ieşeni. Este important de menţionat acest lucru. Este o listă numai din ieşeni pentru că sunt ooameni responsabili, trăiesc în comunităţi cu ieşeni, au vecini ieşeni, sunt săptămânal acasă, iar acest lucru face ca responsabilizarea acestora să fie mai mare.

Asta în condiţiile în care, de-a lungul timpului, în judeţul Iaşi au fost paraşutaţi parlamentari care nici măcar nu şi-au deschis cabinete parlamentare în Iaşi. Parlamentul are teme importante şi este important să precizăm acest lucru. PMP şi noi, echipa de candidaţi de la Iaşi avem teme importante. Cel mai important lucru pentru noi este punerea în aplicare a referendumului pentru scăderea numărului de parlamentari la 300. Este un lucru foarte important, oamenii au votat acest lucru la referendum, din păcate, USL-ul şi PSD-ul împreună cu ALDE, Pro România nu au vrut să pună în aplicare acest proiect. Este proiectul cel mai important pentru democraţia românească.” a menţionat deputatul PMP.

Reunificare României cu Rep. Moldova este una dintre priorităţile PMP

Reunificare României cu Rep. Moldova este una dintre priorităţile PMP, considera deputatul ieşean. Acesta a explicat faptul că ţara noastră este singura din Europa care mai trăieşte după un pact care este condamnat de Parlamentul European şi care a devenit nul

Vorbim despre proiectul naţional pentru reunificarea României cu Rep. Moldova, în condiţiile în care instanţele europene au decis că Pactul Ribbentrop-Molotov este nul şi singura ţară care trăieşte după acest pact anulat al criminalilor de Stalin şi Hitler este România. Rep. Moldova trebuie să vină acasă, acolo unde îi este locul, în România, în Uniunea Europeană.

Domeniul Sănătăţii trebuie reformat total

În altă ordine de idei, încă un proiect extrem de important pentru deputatul Petru Movilă, dar şi pentru echipa PMP este o reforma a sistemului sanitar din România. Parlamentarul considera ca pacienţii trebuie să fie mulţumiţi de serviciile oferite în spitalele de stat din România, iar cadrele medicale trebuie să aibă un salariu decent. O altă lege abordată de parlament este legea pensiilor, lege care este, în viziunea lui Petru Movilă, una inechitabila:

Pe domeniul de sănătate avem mai multe reforme. Se vede foarte clar ce important este să avem un sistem de sănătate eficient, reformat, cu cadre medicale medicale bine plătite, cu pacienţi care să fie mulţumiţi de ce fac cadrele medicale pentru ca satisfacţia este reciprocă. Când medicul şi pacientul zâmbesc înseamnă că lucrurile sunt normale. Vorbim de o reevaluare completă a legii unice a salarizării.

Este o lege proastă, o lege care nu a inclus toate categoriile de bugetari, încă sunt bugetari care se lupta în instanţă. Este fundamental să avem o lege corectă, echitabilă. Legea pensiilor este încă o lege importanta. Avem o lege a pensiilor câte se poate de proastă, o lege a pensiilor care nu se adresează corect tuturor beneficiarilor. PMP este primul partid care a depus un proiect de lege cu privire la eliminarea pensiilor speciale. Eu am mai votat eliminarea pensiilor speciale care au revenit printr-un proiect de lege al USL.

Este important de spus că principiul de bază care trebuie să stea la calculul pensiilor pe care o avem este contribuţia pe care o avem la sistemul asigurărilor sociale. Sunt câteva din temele importante, sigur, avem şi vorbim de o reforma administrativă completă şi complexă, vorbim de multe lucruri pe care oamenii deja le-au avut.

Comisie de anchetă pentru Autostrada Iasi-Tg. Mureș

Deputatul care a iniţiat, în premieră naţională, legea construcţiei autostrăzii Iași-Tg. Mureş le da o vete excelenta tuturor celor care susţin construcţia acesteia. Pentru că Parlamentul este singurul organ care poate decide asupra unei construcţii, Petru Movilă a explicat faptul că va înfiinţa o comisie de anchetă pentru a vedea ce se întâmplă, cu exactitate, în construcţia acesteia. Petru Movilă a declarat că se pune beţe în roate acestei autostrăzi, iar acest lucru este total de neacceptat:

” Şi mai vorbim despre un lucru, sunt cel care a iniţial Legea prin care obliga Guvernul de a face Autostrada Ungheni – Tg. Mureş, un proiect care este sabotat încă de la început, fie ca PSD l-a dus la Comisia de Prognoza, tronsonul Tg. Neamţ – Iași, fie ca actualele licitaţii, sunt multe dintre ele anulate. Acest lucru mă face să cred că există o sabotare sistematică a acestui proiect. Pe Autostrada Ungheni- Tg. Mureş, proiectul prioritar pentru Partidul Mișcarea Populară este o comisie de anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat cu acest proiect, dar să facem şi monitpritzarea corectă ca acest proiect să se implementeze până în 2024. ”

Prof. univ. dr. Dorina Isopescu deschide lista pentru Senatul României

În altă ordine de idei, pentru Senatorul României va candida prof. univ. dr. Dorina Isopescu, om universitar care este în prezent decanul Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii din cadrul Universităţii Gheorghe Asachi din Iaşi. Reputatul universitar considera că o problemă mare pentru ţară este reprezentată de faptul că mediul academic suferă. Din aceste perspective, Dorina Isopescu vrea să îşi propună strategii prin care toţi absolvenţii studiilor superioare să fie deja pregătiţi pentru job:

PMP vine şi cu teme noi, pe linia e educaţie. Eu că şi specialist, venind din mediul academic îmi doresc să refacem sistemul în aşa fel încât tinerii de astăzi să îşi poată pună în valoare imediat după terminarea facultăţii, priceprea şi calităţile pentru mediul de afaceri. De asemenea, ca specialist în construcţii, cred că predictibilitatea pe această zonă este necesară. Legislaţia şi reglementările sunt conflictuale.

Speram că în parlament aceste lucru să le rezolvăm. Sunt proiecte în legătură cu atragerea de fonduri europene, lucru care vine dintr-o problemă deosebită, tot legislaţia care trebuie modificată, uşurată şi să eliminăm birocraţia. Acesta este punctul meu de vedere şi de asta vin în Parlamentul României.





Comentarii
Adauga un comentariu