Local

Deputatul PMP Petru Movila: „Reabilitarea Institutului de Boli Cardiovasculare este o urgenta”

Publicat: 22 apr. 2018
1

Incendiul izbucnit in urma cu cateva zile la Institutul de Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. George I.M. Georgescu" a facut ca mai toate autoritatile iesene sa se implice in reabilitarea obiectivului. Cu toate acestea, disputa pornita zilele trecute in cadrul sedintei Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta intre Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi, si primarul Mihai Chirica nu s-a lasat fara urmari.

Desi s-a stabilit demararea unei proceduri privind solicitarea catre Guvern pentru alocarea a 54 milioane lei in cazul Institutului si a SpitaluluI "Dr. C.I. Parhon", lucrurile sunt departe de a fi calme. Deputatul PMP Petru Movila le-a batut obrazul celor doi si le-a cerut sa colaboreze pentru binele iesenilor si sa lase cearta deoparte.

Citeste si : EXCLUSIV/UPDATE! Incendiu devastator la Spitalul de Boli Cardiovasculare din Iasi. 18 pacienti aflati in stare critica erau in saloanele cuprinse de flacari – FOTO, VIDEO

"Nici presedintele Consiliului Judetean si nici primarul Iasului nu-si merita locul. Urgenta este ca Guvernul Romaniei, din fondul pentru situatii de urgenta, sa aloce banii pentru refacerea infrastructurii, fie ca vorbim de cladire, de utilitati, instalatii, dar si de orice altceva este nevoie in activitatea unui spital. Totodata, Ministerul Sanatatii trebuie sa gaseasca o solutie, astfel incat, chiar daca vor scadea intr-un procent mic serviciile medicale, veniturile angajatiilor din Institutul de Boli Cardiovasculare sa nu scada. In acest fel, la revenirea completa a activitatii, la reintoarcerea serviciilor medicale anterioare incendiului, angajatii sa fie acolo, sa nu paraseasca Institutul si sa asigure in continuare asistenta medicala pentru cei care au nevoie in Institutul de Boli Cardiovasculare", a spus deputatul Petru Movila, presedintele PMP Iasi.

Acesta a adus in prim-plan si constructia unui nou sediu pentru Institutul de Boli Cardiovasculare. De altfel, au avut loc deja o serie de discutii in acest sens dupa ce Primaria comunei Miroslava si-a manifestat interesul de a da un teren pentru ca unitatea medicala sa poata fi construita.

"Este nevoie de un proiect clar, o cladire noua pentru Institutul de Boli Cardiovasculare, o cladire construita dupa toate regulile si unde sa avem noi specialitati. Se vorbeste de ceva vreme de o clinica de chirurgie cardiaca pediatrica. Ministerul Sanatatii a facut de multe ori aceasta promisiune. Este insa nevoie pentru Iasi, pentru Moldova si nu numai. O cladire noua pentru un spital cu 300 paturi nu costa mai mult de 25 milioane euro, cu aparatura care exista in momentul de fata in Institut se acopera 60-70 la suta din dotare. Costurile nu vor fi foarte mari, tinand cont ca se vor salva mii de vieti, lucru care s-a intamplat si pana acum", a adaugat Petru Movila.

Comentarii
Adauga un comentariu