Actualitate

Deputatul PNL, Nicolae Giugea se alătură taberei lui Ludovic Orban

Publicat: 01 nov. 2021
Deputat PNL Nicolae Giugea stând în sala de plen,în Parlament
Nicolae Giugea acuză că PNL nu respectă agenda publică. De aceea și-a dat demisia din grupul parlamentar

Astăzi, 1 noiembrie 2021, Nicolae Giugea, deputatul Partidului Național Liberal a anunțat pe pagina oficială de Facebook, faptul că de acum nu va mai face parte din grupul parlamentar PNL.

Situația este foarte tensionată în interiorul partidului liberal, mai mulți liberali alegând să se retragă și să se alăture taberei lui Ludovic Orban.

Nicolae Giugea se retrage din PNL

Un alt liberal a anunțat faptul că se retrage din grupul parlamentar PNL și se alătură taberei Ludovic Orban. Nicolae Giugea a făcut astăzi acest anunț, că faptul că nu a fost o decizie ușoară, însă a luat în considerare faptul că situația din PNL a scăpat de sub control, motiv pentru care nu vrea să se simtă responsabil pentru haosul din țară.

”Începând de astăzi nu mai fac parte din grupul parlamentar al PNL

Este o decizie grea, pe care am luat-o după ce am cântărit cu atenție ce se întâmplă acum în partid. Nu sunt nou în politică și nu cedez primului impuls, dar știu când lucrurile scapă de sub control. Din păcate, în PNL asta se întâmplă.

Partidul Național Liberal este captiv unui grup care se comportă irațional. Nu există niciun fel de explicație logică pentru modul în care, în câteva luni, grupul lui Florin Cîțu a distrus o coaliție perfect funcțională, a distrus un guvern care avea oportunitatea de a face reforme reale pentru a pune România pe direcția cea bună și, în cele din urmă, a instalat haosul în țară”, a afirmat deputatul Nicolae Giugea.

Deputatul compară situația din partidului liberal cu balenele eșuate

Nicolae Giugea a explicat pe pagina sa, faptul că, perioada prin care trece acum partidul PNL este una gravă, comparând-o cu fenomenul balenelor sinucigașe.

„Uneori, fără ca oamenii de știință să poată găsi explicații plauzibile, pe plajele din întreaga lume sunt descoperite balene eșuate. Nimeni nu a reușit să înțeleagă până acum ce le determină pe aceste mamifere să se sinucidă din senin. Ceea ce se întâmplă acum cu PNL seamănă izbitor de mult cu acest fenomen natural.

Partidul se îndreaptă către un naufragiu evident și nimeni nu are curaj să spună nimic. Mulți știu, dar tac. Le e mai frică de șeful din partid, decât de electorat”, a declarat acesta.

Nicolae Giugea declară faptul că PNL e de vină pentru crizele actuale

Deputatul liberal a mai declarat faptul că, în momentul actual, PNL nu mai respectă agenda publică pe care românii au votat-o, mai mult decât atât, partidul fiind răspunzător pentru crizele prin care România trece acum.

„Sunt sigur că mulți membri de partid primesc, la fel ca mine, semnale de la oamenii care i-au votat și care le spun că, de câteva luni, PNL s-a decuplat de tot de interesele electoratului. Am promis în campanie că vom fi un partid responsabil care va acționa în interesul cetățenilor. Ce face acum așa zisa echipă câștigătoare nu mi-aș fi imaginat nici în cele mai negre coșmaruri. Asistăm la o decuplare totală de agenda publică. Într-o țară lovită cumplit de valul 4 al pandemiei, în prag de iarnă când facturile la energie au crescut peste noapte, când prețul la benzină a depășit cele mai pesimiste prognoze, conducerea PNL nu face altceva decât să arunce România în haos.

Negocierile pentru stabilirea unui nou guvern au arătat că, în momentul de față, PNL nu are nicio strategie, niciun plan, nicio idee. Nu pot să fiu părtaș la așa ceva, pentru că activitatea mea în Parlament este legată de cetățenii care m-au votat, nu de o conducere a PNL efemeră și lipsită de orice contact cu realitatea.

Rămân încă membru al PNL, dar voi activa ca parlamentar neafiliat.”, a scris Nicolae Giugea.

Mai mulți deputați s-au retras din PNL

Partidul liberal trece printr-o perioadă dificilă atât pe plan extern cât și pe plan intern, unde mai mulți deputați aleg să se retragă din partid și să se afilieze lui Ludovic Orban. Dintre aceștia și deputatul ieșean Alexandru Kocsis, a anunțat miercuri, 27 octombrie faptul că se retrage din partid. Pe lângă el, mai amintim pe Claudiu-Martin Chira, Constantin Șovăială dar și pe Ludovic Orban.
Adauga un comentariu