Actualitate

Deputatul Vasile Câtea: „Solicit premierului Orban, ministrului Vela și celorlalți decidenți să ofere posibilitatea românilor de a intra în lăcașurile de cult”

Publicat: 06 mai 2020

Deputatul Vasile Câtea solicită prim-ministrului României, ministrului de Interne și celorlalți decidenți să ofere posibilitatea conaționalilor să intre în lăcașurilor de cult, pentru că poporul român este un popor creștin de mai bine de două milenii.

„Poporul român este un popor creștin de mai bine de două milenii. O lumânare aprinsă la mormântul celor dragi, o rugăciune înălțată în biserică, un sfat de la preot sunt gesturi importante, care aduc echilibru în viața noastră.

Solicit premierului Orban, ministrului Vela și celorlalți decidenți să ofere posibilitatea românilor de a intra în lăcașurile de cult și în cimitire fără frica amenzilor. Zilnic vedem în presă sau prin propria observație cum se respectă distanțarea socială în magazine sau la piață. Cu toate acestea, nimeni nu a interzis activitățile în aceste unități în timpul crizei. Dar oamenii au nevoie și de hrană spirituală.

Biserica este reperul spiritual cel mai important pentru majoritatea românilor și guvernanții trebuie să țină cont de acest lucru. Guvernul PNL trebuie să înceteze cu deciziile cinice, care ne-au transformat pe toți în niște numere ale unor statistici prost făcute.

bisericilor și a cimitirelor nu va duce la o explozie de îmbolnăviri, așa cum menținerea programului supermaketurilor nu a creat probleme.

Domnule premier Orban, românii creștini și credincioși nu sunt incapabili să respecte măsuri de siguranță și nici dornici să se îmbolnăvească! Sunt doar frustrați pentru că nedreptatea care li se face este evidentă! Siguranța medicală și hrana spirituală nu se exclud. Dimpotrivă, pot face mult bine: se știe că starea de spirit influențează starea fizică a unui om.

Dacă voi, Iohannis, Orban sau Arafat nu aveți nevoie de biserici, nu înseamnă că românii sunt ca voi. Pentru noi, tradiția și manifestarea credinței sunt importante. Nu vă bateți joc de noi, călcând în picioare ce avem mai sfânt!”, a transmis deputatul Vasile Câtea.

Comentarii
  • Domnule deputat Vasile Catea va stiu de cand eram de 18 ani.va respest dar haideti sa facem ceva sa convingemnpe toti politicenii si tot poporul Crestin si ortodox sa deschidem bisericile si sa poate oameni sa se roage in biserica locul unde noi ordodoxi ne intalnim cu Hristos. Doamne ajuta si spor in tot lucrul bun

  • Face loby pt Bor! Asteapta pleasca la alegeri! Ce gunoaie! Nu mai are popa Duhu banuti? S au e criza financiara in Rai?

  • Domnu Catea, cata minte va trebuie sa intelegeti ca DUMNEZEU e cu noi, pretutindeni si ca iubirea pentru aproapele inseamna sa-l protejezi?!? Populismul acesta de doi bani o sa vi se intoarca daca nu va duce mintea sa intelegeti momentul greu prin care trecem. Se cheama instigare ce faceti iar pandemia nu a trecut.

Adauga un comentariu