Eveniment-Social

Deputatul Vasile Lupu a fost prezent in fata instantei iesene

Publicat: 10 apr. 1999
1

•Liderul taranist a intentat proces de calomnie impotriva a doua persoane care l-au acuzat intr-o „Scrisoare deschisa” de colaborare cu Securitatea

Deputatul PNTCD Vasile Lupu a fost prezent in fata instantei iesene chiar in Vinerea Mare, pentru a-si sustine nevinovatia in urma acuzatiilor aduse de doua persoane prin publicarea in presa locala si centrala a unei scrisori deschise, in care s-a afirmat ca a fost un apropiat si un colaborator al Securitatii. Cele doua persoane care au semnat materialul publicat in presa, Gheorghe Lupascu si Emil Babur, sint acuzate de liderul taranist de calomnie, aceste acuzatii facind obiectul unui dosar aflat pe rolul instantei iesene.

Deputatul PNTCD a sustinut ieri urmatoarele: „Cei doi au condus o campanie denigratoare impotriva mea. In ce priveste afirmatia ca as fi colaborat cu Securitatea Romana, Lupascu si Babur nu se pot prevala de vreo declaratie a mea in presa, pentru ca eu constant am facut dezmintiri. Am relatat presei ca am fost provocat de Securitate si am dat chiar o declaratie din care rezulta clar refuzul meu de a colabora. Nu am dat nici o nota informativa vreunui organ de stat in perioada dictaturii comuniste”.

Scrisoarea deschisa in care se sustine ca liderul taranist a fost colaborator al Securitatii a fost publicata in mai multe cotidiane locale si centrale, fiind semnate sub numele lui Babur si Lupascu. Deputatul mentioneaza in continuare ca „scrisoarea nu a fost dezmintita de inculpati pina la data plingerii formulate de el”. In cadrul unui termen anterior, Babur si Lupascu au afirmat ca „ei nu sint ziaristi si nu au scris nici o scrisoare”, in final aducind acuzatii unei anumite parti a presei locale ce le-a rastalmacit vorbele. Deputatul Lupu a cerut instantei de judecata un termen pentru a-si angaja un aparator. 

Adauga un comentariu