Actualitate

Deschidere de an academic, ASTAZI, la Universitatea de Agronomie din Iasi. Va fi INAUGURATA o cladire dedicata studentilor

Publicat: 16 sept. 2018

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) "Ion Ionescu de la Brad" din Iasi va marca deschiderea anului universitar 2018 – 2019 printr-o festivitate ce va avea loc în Aula Magna "Haralamb Vasiliu", astazi, 17 septembrie 2018, ora 11:00.

Citeste si: ULTIMELE detalii legate de deschiderea noului an universitar la USAMV Iasi

La eveniment vor fi prezenti: Secretarul de stat din cadrul Ministerului Educatiei Nationale (MEN), Ioan Stefan Groza, oficialitati locale, rectori si prorectori ai Universitatilor publice din Iasi, Directori de Colegii agricole, Directori de statiuni agricole din Regiunea Nord-Est si de institutii deconcentrate judetene, Directori de societati agricole de top si alte institutii partenere, alaturi de întreaga comunitate academica a universitatii. Ceremonia îi va avea în prim-plan pe studentii aflati în primul an de studii, la USAMV Iasi fiind înmatriculati la licenta în anul I – peste 650 de tineri.

Citeste si: Ceremonie oficiala, ASTAZI, dedicata deschiderii noului an academic la Universitatea de Agronomie din Iasi. Participa INVITATI SPECIALI – FOTO, VIDEO

De asemenea, vor fi acordate premii de excelenta pentru rezultate profesionale deosebite obtinute de absolventii promotiei 2018. În cadrul evenimentului de luni, 17 septembrie, USAMV va inaugura o cladire noua destinata specializarilor din Industria alimentara: Tehnologia Prelucrarii Produselor Agricole, Protectia Consumatorului si a Mediului si Controlul si Expertiza Produselor Alimentare. Studentii acestor specializari vor beneficia de sase ateliere unde vor fi prelucrate produse alimentare, concret este vorba de ateliere de microproductie pentru prelucrare lapte, prelucrare carne, carmangerie, patiserie, panificatie si procesare bere.

Citeste si: Proiect de modernizare a managementului universitar la USAMV Iasi

De asemenea, odata cu inaugurarea noii cladiri, tinerii vor avea acces la 18 laboratoare didactice, patru laboratoare de cercetare si trei sali de conferinte ultra-moderne.

"Cladirea, absolut noua, cu aproape 7.000 metri patrati, este destinata studentilor de la specializarile din domeniul Ingineriei produselor alimentare, în care, pe lânga spatiile didactice, laboratoarele de cercetare si salile de conferinte, avem si sase ateliere de microproductie unde vor lucra studentii, coordonati de cadrele didactice si personalul tehnic de specialitate, în asa fel încât pregatirea lor practica sa fie la nivelul cerintelor pietei muncii", a precizat prof. univ. dr. ing. Vasile Vintu, rectorul USAMV.  

Adauga un comentariu