National

Descinderi ale trupelor speciale pentru evaziune fiscală, în mai multe judeţe

Publicat: 18 iun. 2020
Descinderi ale trupelor speciale pentru evaziune fiscală, în mai multe judeţe
Descinderi ale trupelor speciale pentru evaziune fiscală

Descinderi ale trupelor speciale pentru evaziune fiscală, în mai multe judeţe. Percheziţii în această dimineață, 18 iunie 2020, la hoți de produse de lux, la proxeneți, dar și la evazioniști. Opt percheziții în trei județe efectuează, joi dimineața, polițiștii de investigare a criminalităţii economice în Mehedinți, Timiș și Prahova. Sunt vizate cinci persoane suspectate că au adus un prejudiciu de peste 9 milioane de lei, prin evaziune fiscală.

Descinderi ale trupelor speciale pentru evaziune fiscală

Descinderi ale trupelor speciale pentru evaziune fiscală, în mai multe judeţe. Forţele de ordine din Mehedinți au transmis faptul că, joi dimineața, sunt efectuate opt descinderi în trei județe, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi. Sunt vizate persoane care ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de peste 9.000.000 de lei, prin infracțiuni de evaziune fiscală.

Percheziţiile se fac la domiciile unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Mehedinţi, Timiş și Prahova şi pun în aplicare nu mai puţin de cinci mandate de aducere.

Prejudiciul estimat

Prejudiciul estimat, cauzat bugetului general consolidat este de 9.098.820 lei.

„Din cercetări a rezultat că, începând cu lună martie 2018 până în noiembrie 2019, persoanele bănuite ar fi desfășurat activităţi fictive de reciclare a deşeurilor din ambalaj (plastic şi sticlă) având ca scop obţinerea unor bonificaţii de la organizaţiile de transfer a responsabilității”, anunță Poliția Mehedinți.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș și Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

Descinderi la Vaslui

Operațiune de amploare la Murgeni, în urmă cu patru zile. Clanurile din Murgeni s-au bătut în plină stradă acum două săptămâni, iar un bărbat a fost călcat cu mașina. Zona a fost declarată una de siguranță și acolo au fost duse patrule permanente de jandarmi și polițiștii.

Prăpădul a venit duminică dimineață, 14 iunie 2020, când 70 de mascați de la inspectoratele din Iași, Bacău, Vrancea, Vaslui au descins acasă la romi. Din primele informații, unul din aceștia ar fi aruncat un pistol pe geam.

La operațiune au participat 120 polițisti și 70 luptători din trupele speciale ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale, trei câini de urmă şi 80 jandarmi din șase judeţe.

Potrivit sursei citate, în cauza în care au fost dispuse percheziţiile domiciliare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe, uz de armă fără drept şi distrugere.

„În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad,efectuează peste20 de percheziții domiciliare la adrese de pe raza orașului Murgeni, județul Vaslui. În cauza în care au fost dispuse perchezițiile domiciliare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tulburarea ordinii și liniştii publice”, „lovire sau alte violenţe”,”uz de armă fără drept” și „distrugere”. Ancheta este în curs de desfășurare, fiind efectuate cercetări în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a tuturor persoanelor implicate.”, potrivit autorităților.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă, a declarat că la faţa locului sunt prezenţi peste 120 de poliţişti, circa 70 de luptători de la Acţiuni Speciale şi peste 80 de jandarmi, mai multe persoane urmând să fie duse la audieri. La începutul săptămânii, oraşul Murgeni a fost declarat zona specială de siguranţă publică, după ce au avut loc mai multe conflicte între grupări rivale.

Adauga un comentariu