Actualitate

Descinderi în Bucureşti şi Ilfov. Mai multe persoane, sechestrate şi jefuite de doi invidizi îmbrăcaţi în poliţişti

Publicat: 18 ian. 2022
un mascat pe o stradă secundară
Faptele ar fi fost săvârşite pe data de 12 ianuarie 2022 în oraşul Popeşti Leordeni, prejudiciul cauzat fiind de circa 20.000 de euro

Mai multe descinderi au avut loc în Capitală şi Ilfov, după ce o familie a fost lipsită de libertate și jefuită de doi bărbați care erau îmbrăcați cu uniforme de poliție.

Forţele de ordine efectuează, marţi dimineaţă, 18 ianuarie 2022, nu mai puţin de 11 percheziţii în Bucureşti şi Ilfov. În dosarul de lipsire de libertate şi tâlhărie calificată sunt vizate 13 persoane, fiind puse în aplicare trei mandate de aducere. La operaţiune au participat membrii Direcţiei Operaţiuni Speciale, Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale – Inspectoratul General de Poliţie Romana, Serviciului Criminalistic, Serviciul de Acţiuni Speciale – DGPMB şi SAS – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov.

O familie a fost lipsită de libertate şi jefuită de 20.000 euro

Conform Poliţiei Române, faptele ar fi fost săvârşite pe data de 12 ianuarie 2022 în oraşul Popeşti Leordeni, prejudiciul cauzat fiind de circa 20.000 de euro.

„Pe 12 ianuarie, în jurul 7,00, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112, de către un bărbat că, la aceeaşi dată în jurul orei 04,30, două persoane de sex masculin au pătruns în locuinţa apelantului, din oraşul Popeşti Leordeni, după care, l-au legat, atât pe el, cât şi pe soţia şi soacra sa, precizează IGPR. La acel moment, la faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii oraşului Popeşti Leordeni, specialişti criminalişti şi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov”, potrivit autorităţilor.

Autorii jafului purtau uniforme de poliţie

De precizat faptul că tâlharii erau îmbrăcați în uniforme de poliție. Aceştia ar fi sustras și una dintre autoturismele din curtea proprietarului și ar fi abandonat-o la câteva sute de metri distanță de locuință. Vehiculul a fost găsit mai apoi de către oamenii legii. Proprietarul casei jefuite se afla sub măsura preventivă a controlului judiciar, dictată de un tribunal din Constanța, motiv pentru care el chiar ar fi crezut inițial că cei care au descins în locuința lui erau cu adevărat polițiști. Acesta și-ar fi dat seama de ceea ce se întâmplă abia atunci când hoții ar fi început să caute bani în casă.

„În jurul orei 07:17, polițiștii orașului Popești Leordeni au fost sesizați prin apel la 122 de către un bărbat care a precizat faptul că în jurul orei 04:30, două persoane de sex masculin au pătruns în locuința bărbatului, după care l-au legat, atât pe el cât și pe soția și soacra acestuia. Se efectuează cercetări pentru identificarea autorilor, stabilirea situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun.”, a declarat atunci Anne Ciolcă, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov.

Furt şi în judeţul Iaşi. O jumătate de kilogram de aur, sustrase dintr-o vilă

În data de 5 ianuarie 2022 au avut loc descinderi şi în judeţul Iaşi. Poliţiştii ieşeni au percheziţionat o vilă din comuna Tomeşti după ce 3 indivizi ar fi furat jumătate de kilogram de aur şi alte bunuri. Prejudiciul este estimat la 200.000 de lei.

„Pe 5 ianuarie 2022, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași au efectuat 8 percheziții domiciliare, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat din locuință. Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în seara zilei de 21 decembrie 2021, doi bărbați din județul Neamț ar fi pătruns prin efracție într-o locuință din comună Tomești, de unde ar fi sustras bani, în lei și valută, bijuterii din aur, ceasuri și obiecte vestimentare, prejudiciul fiind estimat la peste 200.000 de lei. Cinci persoane au fost duse la sediul Poliției pentru cercetări. În urma perchezițiilor domiciliare efectuate de polițiști pe raza județelor Iași și Neamț, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor diferite bunuri. La acțiune au participat luptători ai SAS Iași, polițiști din cadrul IPJ Neamț și jandarmi ai IJJ Iași”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județeam (IPJ) Iași.

 
Adauga un comentariu