Titlurile zilei

Descinderi în forţă ale mascaților peste traficanții de droguri! Au intrat în peste 10 locuințe – EXCLUSIV GALERIE FOTO, VIDEO, UPDATE

Publicat: 04 mart. 2021
Momentele în care oamenii legii au efectuat percheziții la suspecți de efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv
Percheziții în municipiul Iași la mai mulți traficanți de droguri

În această dimineață,  mascații au descins în mai multe locații. Vizați sunt traficanții de droguri.

Conform informaţiilor exclusive ale BZI.RO, operaţiunea este făcută de ofiţerii DIICOT Iași dar şi de cei antidrog. Aceştia anchetează mai mulţi traficanţi de droguri care obișnuiau să vândă stupefiante.

UPDATE: 7 persoane reținute de pe stradela Sărărie din municipiul Iași, dintre care 4 femei și 3 bărbați.

UPDATE: „La data de 04.03.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat un număr de 13 percheziții domiciliare, pe raza județului Iași, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În fapt s-a reținut că, începând din anul 2019, în cartierele Tătărași, Copou, Centru și Apărătorii Patriei de pe raza municipiului Iași, au acționat mai multe persoane care au comercializat substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Respectivele substanțe erau comandate din Olanda și introduse în țară prin intermediul unor firme de coletărie. Pentru a nu fi depistate de organele de urmărire penală, comenzile se realizau prin DARKWEB, plata se efectua prin Bitcoin, iar coletele erau expediate către adrese situate din apropierea imobilelor în care locuiau persoanele cercetate.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite importante cantităţi de substanţe psihoactive, sume de bani ce ar proveni din traficul acestor substanţe interzise, precum şi alte bunuri care ar fi servit în derularea activităţii infracţionale.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 22 de persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IIJ Iași și Grupărării de Jandarmi Mobilă ”Alexandru cel Bun” Bacău.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată în comunicatul transmis de DIICOT.

UPDATE: Din câte se pare, traficanții de droguri au apelat la metode inedite pentru a ascunde stupefiantele. Aceștia au ascuns drogurile în pampersul copiilor, iar mai multe femei aveau ascunse, in lenjeria intimă, stupefiantele.

Este cea mai mare acțiune a oamenilor legii din acest an. Conform aceloraşi surse BZI.RO, drogurile erau vândute pe raza judeţului Iași dar şi în alte locaţii din afara acestuia. Substanţele erau comandate din afara ţării iar sumele făcute de traficanţi din vânzarea acestora erau mari. Din perspectiva faptului că, dintr-o sticluță de substanţă comandată din afara țării se puteau obţine kilograme de substanţe uscate. Concret, vorbim despre aşa spuse droguri sintetice, frunze de ceai stropite cu substanţe toxice care, ulterior erau vândute.

 

Comentarii
Adauga un comentariu