Actualitate

Descinderi la traficanții de tutun! Prejudiciul este de un milion de euro

Publicat: 29 iun. 2020
ALT=
Descinderi la traficanții de tutun! Prejudiciul este de un milion de euro

Descinderi la traficanții de tutun! Poliţiştii au descins luni dimineață, la 41 de adrese din București și 6 județe, unde fac percheziţii la traficanţi de tutun. Mai multe persoane sunt bănuite de producerea, depozitarea și comercializarea de tutun prelucrat de fumat. Printre acestea ar fi și doi militari, motiv pentru care ancheta este coordonată de Parchetul Militar București. Prejudiciul estimat este de un milion de euro.

Perchezițiile au loc în județele Ilfov, Ialomița, Călărași, Bacău, Prahova, Satu Mare și în municipiul București.

Pe numele a 22 de persoane au fost emise mandate de aducere, ele urmând să fie duse la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice pentru audieri.

În rețea ar fi implicați doi militari, unul din Ialomița și celălalt din Bacău. Sunt bănuiți că ar fi comandat tutun vrac din Bulgaria, pe care îl tocau și îl vindeau pe net.

Descinderi la traficanții de tutun: Nu au fost plătite accizele

Activitatea rețelei ar fi fost coordonată de o familie din Călărași.

Conform IGPR, sunt indicii că o parte din persoanele bănuite au constituit un grup infracțional specializat în prelucrarea tutunului brut în tutun de fumat, obținut prin fierbere, adăugare de arome și mărunțire.

La grup ar fi aderat alte persoane care aveau atribuții de promovare online, primirea comenzilor telefonic și vânzare.

Tutunul ambalat sub diferite mărci cunoscute era comercializat prin rețele de curierat, încasând contravaloarea ramburs.

Până acum au fost găsite cantități de tutun vrac și tocat, două dube pline și țigări de contrabandă.

Prejudiciul estimat prin activitatea infracțională este de 1.000.000 de euro reprezentând accize datorate bugetului consolidat.

La Iași, țigările de contrabandă sunt vândute minorilor!

În Iași, contrabanda cu țigări se desfășoară în continuare fără ca oamenii legii să-i deranjeze pe traficanți. Mai multe imagini au intrat în posesia reporterilor cotidianului BZI! În poze și în clipurile video se poate observa cum o femeie care a fost deja condamnată cu suspendare continuă să facă afaceri cu țigări de contrabandă, în buricul târgului. Culmea, la un moment dat, pe imagini se poate vedea cum un minor vine și cumpără țigări de contrabandă!

Imaginile au fost surprinse la finalul lunii mai 2020, cel mai probabil în zona Târgu Cucu. În fapt, zona este cunoscută atât doritorilor de țigări aduse ilegal din Republica Moldova sau Ucraina, dar și oamenilor legii.

Chiar și așa, afacerile cu țigări de contrabandă nu par a înceta în zona respectivă. Asta, în contextul în care mai multe persoane care defășurau astfel de „afaceri” au fost deja condamnate. Motivul constă în faptul că țigările de contrabandă sunt mai ieftine decât cele produse și vândute în mod legal, dar și pentru că sunt mulți fumători. De asemenea, raidurile oamenilor legii prin zona respectivă sunt destul de rare.

Pe aceste imagini se poate observa cum, la un moment dat, un copil vine și cumpără țigări de contrabandă din zona respectivă. Asta, în contextul în care, potrivit legislației, nici distribuitorii autorizați nu au voie să le vândă țigări minorilor.

Condamnată pentru contrabandă vinde în continuare țigări

Pe de altă parte, persoanele surprinse pe imagini nu par a fi foarte îngrijorate că ar putea fi… „deranjate” de către autorități. În plus, potrivit autorului imaginilor, una dintre persoanele care vinde țigări de contrabandă și care este surprinsă de cameră este Petronela Răuț. Culmea este că, în urmă cu mai bine de un an, femeia a fost condamnată de judecători, tocmai pentru contrabandă cu țigări.

Pe 20 decembrie 2018, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea unor persoane pentru contrabandă cu țigări. Printre acestea se regăsea și Petronela Răuț. Femeia în vârstă de 43 de ani a primit o pedeapsă de un an și 6 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 2 ani, pentru contrabandă.

Adauga un comentariu